ambiciozan plan

Natječaj za most kod Gradiške za 30 dana?

31.07.2018.
u 09:30

Gostujući na televiziji N1 tajnik Ministarstva prometa i veza BiH Igor Pejić je otkrio kako bi natječaj za most preko Save kod Gradiške mogao biti raspisan u roku mjesec dana. - Ako uspijemo raspisati dva natječaja u roku od mjesec dana, to će biti veliki uspjeh. Hrvatska još uvijek nije u cijelosti osigurala sredstva za ovaj projekt. Njima nije problem most nego cesta od Gradiške do Okučana. Cijeli projekt s njihove strane košta 65 milijuna eura i to je ozbiljan novac. Hrvatska traži sredstva za cijeli projekt. Naš dogovor s predstavnicima Hrvatske je da oni dio sredstava za projekt osiguraju iz državnog proračuna i stoga će biti uspjeh ako u idućih mjesec dana uspijemo objaviti natječaje za ovaj projekt - rekao je Pejić. Dodao je kako je osobno, ali i Ministarstvo koje predstavlja, i više nego zadovoljan tijekom radova na mostu Svilaj te kako se projekt realizira predviđenom dinamikom unatoč svim problemima koji su se pojavili u ovome procesu.

- Od početka realizacije projekta do sada je završeno skoro 60 posto radova. Vodostaj Save je bio iznenađujuće visok i stvorio je velike probleme izvođačima radova. Unatoč tome, očekuje se kako će projekt biti završen u predviđenim rokovima. Do konca kolovoza bit će isporučena kompletna količina čelika potrebna za most, a to je 5300 tona - istaknuo je Pejić. Na pitanje oko početka gradnje Pelješkog mosta, Pejić je rekao kako to pitanje izlazi iz okvira Ministarstva koje predstavlja.

- U svim aktima od desetak i više godina nisam opazio da se problematiziraju tehničke karakteristike mosta. Radi se isključivo o navodima koje vrlo jasno navodi Predsjedništvo BiH, koje daje smjernice za vanjsku politiku. Spominje se isključivo utvrđivanje granice na moru. To pitanje nije u nadležnosti Ministarstva prometa i veza BiH, već državnog Povjerenstva za granice i mi nismo pozvani komentirati to pitanje, a nismo bili i novirani. Zašto to nije riješeno, ne mogu dati komentar - zaključio je Pejić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?