Vlada HNŽ

Nastavljene aktivnosti oko zajedničkog smještaja i izvršnih sudskih rješenja

vlada hnz
28.01.2016.
u 17:14

Vlada je usvojila zaključak kojim se ovlašćuje interresorna skupina da, kao pregovarački tim, u ime Vlade, nastavi pregovore s Federalnim zavodom MIO za kupovinu Hotela 'Ero'

Na današnjoj sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima i Odluku o utvrđivanju grantova za isplatu za mjesec siječanj 2016. godine, priopćeno je iz te vlade.

Vlada je, također, usvojila Odluku o izboru objekata koje će kandidirati za Projekt energetske učinkovitosti BiH u 2016. godini. Za taj projekt, koji financira Svjetska banka, Vlada je predložila objekte sedam osnovnih i srednjih škola i jednu zdravstvenu ustanovu u HNŽ koji imaju izrađen detaljan energetski pregled s procijenjenim ukupnim investiranjem u iznosu od oko 4 milijuna KM.

Na današnjoj sjednici, Vlada je usvojila Izvješće o radu Županijskog stožera civilne zaštite i Informaciju o ostvarenim rezultatima deminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava na području HNŽ-a za 2015. godinu.

"Na tragu ranijih odluka i zaključaka usmjerenih na iznalaženje odgovarajućeg smještaja za tijela i organe županijske uprave, čime bi se povećala učinkovitost i smanjili troškovi, Vlada je razmatrala Izvješće o provedenom postupku ispitivanja tržišta i pribavljanja ponuda za nabavu poslovnog prostora za smještaj županijskih tijela i organa vlasti HNŽ-a. Prema Izvješću, nakon objavljenog poziva pristigle su tri ponude, o kojih je validna ponuda Federalnog zavoda MIO koji je ponudio zgradu Hotela „Ero“ u Mostaru. Prihvaćajući Izvješće, Vlada je usvojila zaključak kojim se ovlašćuje interresorna skupina da, kao pregovarački tim, u ime Vlade, nastavi pregovore s Federalnim zavodom MIO za kupovinu Hotela 'Ero'", stoji u priopćenju.

Nastavljajući započete aktivnosti s ciljem rješavanja problema izvršnih sudskih rješenja, koje značajno opterećuju proračun, Vlada je usvojila Informaciju Županijskog javnog pravobraniteljstva u svezi s izvansudskim nagodbama. Također, utvrđen je tekst javnog poziva pravnim i fizičkim osobama koje imaju novčana potraživanja iz Proračuna HNŽ-a, koji će, s potrebnim obrascima koji prethode zaključenju ugovora o izvansudskoj nagodbi, biti objavljen na internetskoj stranici Vlade, navodi se u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?