nakon završetka bude održana i nova sjednica

Nastavljena sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

sjednica
31.03.2016.
u 12:30

 Dom naroda Parlamenta Federacije BiH nastavio je sjednicu koja je počela 17. ožujka. Planirano je da nakon završetka ove bude održana i nova sjednica.

Prijedlog zakona o državljanstvu Federacije BiH je jedna od najavljenih točaka dnevnog reda, a stupanjem na snagu ovog zakona, ako ga odobre delegati, Federalno ministarstvo unutarnjih poslova moći će rješavati zahtjeve za istodobno stjecanje državljanstva BiH i Federacije BiH. To nije moguće bez donošenja zakona o državljanstvu FBiH usuglašenog s državnim zakonom.

Prijedlog zakona je usuglašen i s Europskom konvencijom o državljanstvu, koju je BiH ratificirala 2008. godine. Time su eliminirani slučajevi nastanka apatridije u zakonodavstvu Federacije BiH, obrazloženo je.

Na novoj sjednici bi delegati trebalo da se izjasne o Prijedlogu zakona o radu.

To će biti drugi put da Dom naroda razmatra ovaj zakon. Prvi put je to učinio srpnju prošle godine, ali je usvojeni zakon stavljen van snage presudom Ustavnog suda Federacije BiH  od 17. veljača, u kojoj je navedeno da je „sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH, u dijelu odlučivanja o Zakonu o radu, održana u suprotnosti s Pravilnikom o radu i Ustavom“.

Prema najavljenom dnevnom redu za današnju novu sjednicu, hitni postupak predložen je za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obaveznom osiguranju od odgovornosti, a skraćena procedura za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u FBiH i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o doprinosima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije