ŽO HDZ BiH ŽSB

Nastavlja se omalovažavanje žena od strane premijera Lende i ministra Hrnjića

19.11.2020.
u 17:43

Na današnjoj sjednici Vlade ŽSB premijer Tahir Lendo (SDA) vrijeđao ministricu financija Mirjanu Plavčić (HDZ BiH).

Nakon nedavnih pritužbi i informacija glavne inspektorice u Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Refije Kulašin o javnom omalovažavanju i vrijeđanju dostojanstva kao uposlenice Vlade ŽSB od strane ministra gospodarstva ŽSB Nisveta Hrnjića (SDA) o čemu su pisali mediji, istu sudbinu je na današnjoj sjednici Vlade ŽSB nažalost doživjela i županijska ministrica financija Mirjana Plavčić (HDZ BiH), priopćeno je iz ŽO HDZ BiH ŽSB. 

Naime, pri završetku sjednice Vlade ŽSB tijekom uobičajene rasprave na jednoj točki dnevnog reda premijer Tahir Lendo (SDA) je „izgubio živce“ i iznio niz uvreda na račun ministrice Plavčić rekavši joj da ušuti, da je nekad pametnije i bolje šutjeti nego javljati se za riječ i razgovarati, koristeći pri tom izuzetno visok ton i moć položaja.

Uvrede osobe koja obnaša dužnost predsjednika odnosno premijera Vlade ŽSB uistinu su zastrašujuće i razočaravajuće jer takvo ponašanje i neprijateljsko okruženje nije u skladu s principima o ljudskim pravima, Zakonom o zabrani diskriminacije u BiH i Zakonom o radu Federacije BiH. Uzimajući u obzir da je te riječi izrekao dugogodišnji političar i čovjek koji je obnašao niz društveno bitnih političkih funkcija, a javno provodeći silu i diskriminaciju, iste dobivaju još veći epitet srama i užasavanja.

Situaciju je pokušao smiriti resorni ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Bojan Domić (HDZ BiH), no naišao je na slične poruke i neprijateljski ton premijera Lende, a o čemu svjedoče i drugi ministri i prisutni predstavnici medijskih kuća.

Ove uvrede na jednu ministricu kao ženu nastavak su autoritarnog i represivnog ponašanja premijera Lende, a potvrda su rigorozne politike Stranke demokratske akcije u ŽSB prema ženama i izabranim dužnosnicima, o čemu svjedoči, kako smo i u uvodu naveli, niz uvreda koje je na račun glavne inspektorice u Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Refije Kulašin nedavno izrekao ministar gospodarstva ŽSB Nisvet Hrnjić (SDA).

Je li današnje ponašanje premijera Tahira Lende (SDA) vezano za neuspjeh i katastrofalan rezultat na nedavno održanim Lokalnim izborima u BiH, uistinu ne znamo, no pozivamo prije svega premijera Tahira Lendu (SDA) te sve druge dužnosnike Stranke demokratske akcije na normalno ponašanje, poštivanje zakona, uvažavanje drugog i drugačijih.

Ministrica financija Mirjana Plavčić (HDZ BiH) je osoba koja uvažava sve zakone, poštuje kulturu dijaloga, kolegicama i kolegama se obraća normalnim tonom i osoba koja je uvijek spremna na razgovor, kompromis i dogovor. Stoga je današnji slučaj, kao i slučaj s inspektoricom Kulašin, uistinu nešto što zabrinjava i zaslužuje javnu ispriku ministrici Plavčić kao i inspektorici Kulašin, priopćeno je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije