potpisali trogodišnji ugovor

Nastavak uspješne suradnje između Vijeća ministara BiH i Microsofta

Microsoft
28.11.2016.
u 17:28

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i Microsoft BiH danas su potpisivanjem ugovora službeno označili nastavak suradnje. Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko i direktor Microsofta BiH Omar Krivošija potpisali su trogodišnji ugovor između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i bh. konzorcija, koji čine kompanije Sys Company, Teamwork i Lanaco, o licenciranju microsoftovih proizvoda u institucijama Vijeća ministara BiH.

Potpisivanje ugovora predstavlja nastavak uspješne suradnje između Vijeća ministara BiH i Microsofta, koja je započela prije 8 godina. Vijeće ministara BiH i Microsoft potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu u prosincu 2008. godine, kojim su se zajednički obvezali za poduzimanje napora i aktivnosti u cilju razvoja informacijskog društva u BiH što je današnjim obnavljanjem ugovora ponovno i potvrđeno.

„Ugovor s Microsoftom svjedoči o našem opredjeljenju da se u radu institucija Vijeća ministara koriste suvremena tehnološka rješenja koja će pomoći modernizaciji radnih procesa u organima državne administracije, što je u cilju europskih integracija preporučeno i od Europske unije svim javnim institucijama radi smanjenja troškova, poticanja inovativnosti i ubrzanja procesa, istaknu je ministar Jusko.

„Ugovorom o korištenju Microsoft tehnologije nastavlja se dugogodišnja suradnja Microsofta s Vijećem ministara BiH. Ovim ugovorom bit će obuhvaćeno čak 60 institucija Vijeća ministara kojima će rad uz Microsoft moderne servise zasigurno pomoći u optimizaciji poslovanja. Troškovi postaju minimalni jer se servisi koriste po potrebi, na raspolaganju je niz modernih tehnoloških alata, procesiranje je značajno brže, a sve to događa se na jako sigurnoj platformi“, kazao je nakon potpisivanja ugovora direktor Krivošija, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?