Jednoglasno

Naša stranka predlaže Dušku Jurišić za zamjenicu ministra ljudskih prava i izbjeglica

12.01.2023.
u 11:18

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva Naše stranke jednoglasno je podržan prijedlog Duške Jurišić za zamjenicu ministra ljudskih prava i izbjeglica.

"Izuzetno nam je važno da je Duška Jurišić prepoznala odluku NS da u ovom odlučujućem i izazovnom periodu kandidiramo i imenujemo dokazane borce za BiH. Duška Jurišić je oličenje profesionalnosti, integriteta i hrabrosti. Uvjereni smo da će u resoru ljudskih prava, ali i Vijeću ministara BiH, biti glas ne samo Naše stranke nego ravnopravno svih građanki i građana BiH u čiju je obranu nebrojeno puta stala. Osobno me raduje što gospođa Jurišić i ja činimo naš tim u Vijeću ministara", poručio je Edin Forto.

Jurišić je kazala da će Bosna i Hercegovina biti zemlja za sve kada se u svim njenim dijelovima svi ljudi budu osjećali i tretirali ravnopravno.

"Borba za slobode i prava moja su životna misija. Cijenim da svojim iskustvom mogu dati doprinos unaprjeđenju prava najugroženijih stanovnika Bosne i Hercegovine, posebno izbjeglica i raseljenih osoba, obitelji žrtava rata i žrtava nasilja. Posebnu pažnju posvetiću slobodi medija i ravnopravnosti spolova radi ekonomskog osnaživanja žena i njihove veće zastupljenosti u svim sferama života", kazala je Jurišić.

Duška Jurišić diplomirana je pravnica, a novinarsku specijalizaciju završila je u Sjedinjenim Američkim Državama, te magistrirala na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Od 2019. godine je direktorica TVSA. Suradnica je niza nevladinih organizacija koje djeluju u oblasti ljudskih prava. Dugo je vodila akademiju ravnopravnosti Friedrich - Ebert - Stiftung i Sarajevskog otvorenog centra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?