Bihać dobiva stranku s hrvatskim predznakom

Napustio oba HDZ-a i osniva Hrvatsku bihaćku stranku

juric
Foto: Samir Tulić/Vecernji.ba
23.10.2014.
u 09:26

Zbog obećanja HDZ-a BiH da će Roman Jurić biti nositelj liste vratio se u matičnu stranku, a bio je predsjednik HDZ-a 1990 Bihać

Hoće li u Bihaću biti utemeljena nova stranka s hrvatskim predznakom o čemu se ovih dana govori, bit će poznato u skorije vrijeme.

Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili od izvora bliskih Romanu Juriću, ovih dana je u fazi utemeljenja nova stranka na području Bihaća s hrvatskim predznakom, radnoga naziva Hrvatska bihaćka stranka. Jurić je svoju političku karijeru započeo najprije u HDZ-u BiH kako bi nakon podjele ove stranke na dva dijela, prešao u HDZ 1990., a pred same opće izbore 2014. zbog obećanja HDZ-a BiH da će biti nositelj liste, ponovno se vratio u matičnu stranku. Kako obećanje nije ispunjeno, Jurić je ubrzo napustio HDZ i krenuo u realizaciju novoga političkog projekta na području Unsko-sanske županije. Kako doznajemo, radi se o stranci koja bi se trebala zvati Hrvatska bihaćka stranka, a koja bi trebala u jednom političkom subjektu okupiti i objediniti oko 3500 Hrvata s područja Unsko-sanske županije.

Komentara 3

Avatar smjesak2222
smjesak2222
10:48 23.10.2014.

Dr. Jurić je bio zagovornik zajedničkog nastupa svih hrvatskih starnaka pod okriljem HNS-a i činjenica je da je popularniji u BIhaću od bilokojeg političara iz reda Hrvata. Kao takav se odupro Ragužu i ekipi i istupio ih HDZ 1990 u Zenici na središnjem odboru stranke . Nakon toga su ga zvali u HDZ BIH i slagali ga i sad ce čovjek logično pokazati ko j eko u njegovoj sredini.

DU
Deleted user
10:05 23.10.2014.

Tipican karijerist.

IB
ivica.bila
15:42 23.10.2014.

on ne zna ili bi kakio ili piskio..nista nece sa time dobiti moras se kroz 2 godine pokazati i dokazati pa da ti covjek vjeruje a ovako pa pa i sretno..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?