Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Napravite najsočnije buhtle, uživat ćete u njima

26. rujna 2021. u 19:07 0 komentara 4924 prikaza
buhtle

Tijesto za buhtle je nepromijenjeno, ali zato punjenje može biti prema vašim željama pa su ove s omiljenim pekmezom od šljiva.

Blogerica i kuharica Sanji Mijac s bloga Domaćica objavila je novi recept.

Sastojci

Za tijesto:
200 ml jogurta sobne temperature
1 Dolcela Instant kvasac
1 žlica šećera
80 ml ulja
1 žličica soli
1 jaje
1 žumanjak
200 ml toplog mlijeka
malo maslaca (oko 50 g) za premazivanje
200 g Pekmeza od šljiva Podravka ili nadjevi po želji

Priprema
1.U posudu stavite brašno i kvasac pa promiješajte. Dodajte šećer, ulje, sol, jaje, žumanjak i mlijeko. Zamijesite glatko tijesto.
2.Prekrijte ga krpom i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči.
Dignuto tijesto premijesite pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 3-4 cm. Ukoliko je potrebno dodajte brašna, ali neka tijesto ostane mekše.
3.Tijesto narežite na manje kvadrate.
Na svaki kvadrat stavite po jednu do dvije žličice pekmeza pa rukama oblikujte kuglu.
4.Pripremljene kugle tijesta stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Posložite ih jednu do druge, pritom pazeći da preklapana strana bude dolje, dok glatki dio buhtle prema gore.
5.Ostavite ih na toplom da se dižu oko 30 minuta.
Od ove količine tijesta dobit će te oko 15 buhtli.
Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180-200°C.
6.Buhtle dodatno premažite s malo otopljenog maslaca.
7.Stavite ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 25 do 30 minuta, ovisno o jačini pećnice.

Posluživanje
Pečene buhtle pospite šećerom u prahu.

Savjet
Jogurt treba biti sobne temperature pa ga ostavite izvan hladnjaka da se malo ugrije ili ga lagano ugrijte zajedno s mlijekom.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.