ugovor o isporuci vode

Napokon će biti riješeno pitanje opskrbe vodom s bh. i hrvatske strane granice

11.05.2018.
u 10:50

U Ljubuškom je upriličeno svečano potpisivanje provedbenih ugovora o isporuci i prihvaćanju vode između gradova i općina i komunalnih trgovačkih društava i poduzeća s državnih područja BiH i Hrvatske, čiji su sustavi javne vodoopskrbe već presječeni ili će, moguće, biti presječeni državnom granicom, piše Večernji list BiH. 

Vodeći ljudi

Svoje potpise na ugovor stavilo je više čelnika iz općina i gradova s obje strane granice te vodećih ljudi komunalnih trgovačkih društava i poduzeća, a među ostalim, nazočni su bili Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike u Vladi RH, predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH i Hrvatskih voda, na čelu s državnim tajnikom Mariom Šiljegom, Damir Mrđen, direktor Agencije za vodno područje Jadranskog mora, koji je ujedno i predsjednik BiH dijela Povjerenstva za vodno gospodarstvo BiH-RH, Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade ZHŽ, Toni Kraljević, ministar financija ZHŽ, Ivan Vukadin, načelnik općine Tomislavgrad, Ivan Budalić, gradonačelnik Imotskog, Ivan Šipić, gradonačelnik Trilja i dr. Sve njih pozdravio je domaćin skupa i svečanosti općinski načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić.

Potpisan je provedbeni ugovor između općine Tomislavgrad, JKP d.o.o. Tomislavgrad, Grada Imotskoga, općine Prološca, Lokvičića, Lovreća, Ciste Provo, Runovića, Zagvozda, Podbablja i Zmijavaca, Vodovoda Imotske krajine, Grada Trilja, Grada Sinja, općine Hrvace, Otoka, Dicmoa, Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine d.o.o Sinj, s jedne strane, i Hrvatskih voda i Vodogradnje d.o.o. Tomislavgrad, s druge strane.

Podjela troškova

Nakon toga, potpisan je sporazum o participaciji dijela troškova na trasi vodovoda Vojnići (Ljubuški) - Mijaca (Grad Vrgorac) između Komunalnog d.o.o. Vrgorac, s jedne strane i Parkova d.o.o. Ljubuški, s druge strane i na kraju ugovor o sufinanciranju gradnje vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava Vrgorac - Ljubuški za 2018. godinu između Hrvatskih voda, s jedne strane i Komunalno d.o.o. Vrgorac, s druge strane.

Ukupna vrijednost ugovora između Ljubuškog i Vrgorca na izgradnji infrastrukture je oko 7,500.000 kuna, a vrijednost radova u prvoj fazi,trebala bi iznositi oko 2,500.000 kuna.•

Ključne riječi

Komentara 1

P1
petrus_1
20:09 11.07.2018.

Molim redakciju da ispita vjerodostojnost novinara Ivana Kaleba. Prema saznanjima brojnih čitatelja piše laži. Hvala!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?