Zeleni car

Napitak s omiljenim začinom za ublažavanje upala (i skidanje kilograma)

Guliver/Thinkstock
04.05.2018.
u 21:42

Peršin je jedan od najomiljenijih začina kojim nadopunjujemo okuse svojih jela. Možda niste znali kako je također i sjajna pomoć kod mršavljenja, ali i saniranja raznih upalnih procesa u tijelu.

Mnoge dijete preporučuju konzumaciju čaja od peršina uz barem jedan obrok dnevno. Uz balansirane obroke i vježbanje ovaj napitak ubrzati će topljenje nakupljenih kilograma, piše Zadovoljna.hr. 

Peršin ima i blaga diuretička svojstva i pomaže tijelu da se riješi viška vode u organizmu. Ne sadrži masti, niskokaloričan je, bogat vitaminom A, C, kalijem, kalcijem i fosforom. Sadrži i kvercetin koji je moćan antioksidant i pomaže u smanjivanju kolesterola i visokog krvnog tlaka. Također ima sjajna antiupalna svojstva pa se često pije kod npr. upale mjehura ili bubrega.

Čaj od peršina možete piti i nekoliko puta dnevno.

Peršin je jedan od Čaj od peršina možete piti i nekoliko puta dnevno.

Sastojci
2 dcl vode
¼ šalice lišća od svježeg peršina
stevija za zaslađivanje 
sok od pola limuna 

Priprema
Vrelom vodom prelijte lišće od peršina. Ostavite da stoji 5 minuta. Nakon toga izvadite lišće, zasladite čaj stevijom (možete i izostaviti zaslađivanje), dodajte limun i popijte čaj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije