Događaji u dolini Neretve 1993. godine

Napadom na Grabovicu Armija je počela sukob s Hrvatima

10.05.2017.
u 07:00

Pripadnici hrvatskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata su odavanjem počasti žrtvama obilježili godišnjicu početka napada tzv. Armije BiH na Hrvate u dolini Neretve. Kako nam je rekao predsjednik HVIDR-e HNŽ-a Zoran Zovko, Armije BiH je na današnji datum pokrenula akcije protiv HVO-a u dolini Neretve.

Napadi na položaje

- Napali su naše položaje sjeverno od Mostara, kao i u samom Mostaru. Sve je bio pomno isplanirao njihov tadašnji vojni vrh. Stanje je inače tih dana bilo iznimno napeto te, nažalost, takav potez nije bio iznenađenje. Ono što je svima nama još uvijek neshvatljivo je činjenica da su nas napali ljudi koje smo hranili i naoružavali. Nadam se kako se to više nikada neće ponoviti, rekao nam je Zovko. Prema njegovim riječima, tada su pripadnici tzv. Armije BiH ušli u Grabovicu i još neka sela. Jedna osoba je ubijena, a masovni zločini nad Hrvatima tih prostora dogodili su se nešto kasnije.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Komentara 1

JV
Josip_V
10:19 10.05.2017.

23.6.1992 u Uskoplju je počeo sukob sa Balijama...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?