Zlatko Lagumdžija

Nakon više od dva desetljeća nema ga u parlamentarnim klupama

zlatko lagumdžija
Foto: AFP/PIXSELL
14.10.2014.
u 10:14

Lagumdžiji, kako sada stvari stoje, prijeti potpuni nestanak s bh. političke scene

Nakon više od dva desetljeća u parlamentarnim klupama, Zlatko Lagumdžija nije izabran u Parlamentarnu skupštinu BiH. Njego SDP je u izbornoj jedinici A3 dobio je tek 10.031 glas, što najvjerojatnije njemu neće biti dovoljno da postane državni zastupnik. SDP je, prema svemu sudeći, apsolutni gubitnik izbora.  
- Kada se igrate narodom duže vrijeme, izigravate i svoje glasače, pa i na ovaj način, preusmjeravajući glasove, kada uvijek nešto lobirate u vezi s foteljama... Pa, pogledajte u posljednje tri-četiri godine u Federalnoj vladi, to su samo fotelje, od 100 odluka 50 se vežu uz neka imenovanja. Pred izbore su imali stotine imenovanja, kako bi ti ljudi ostali u foteljama, jer su bili svjesni da gube vlast. Naravno, za to dolazi kazna. Poslije kazne koju su na ovim izborima doživjeli od svojih glasača, mislim da će se teško oporaviti - kazao je o porazu Lagumdžijinog SDP-a za Avaz novi član Predsjedništva BiH izabran od strane Hrvata Dragan Čović. Upravo je za HDZ BiH, SDP bio koban 2006. i 2010. godine kada su Željka Komšića prijavili za hrvatskog člana Predsjedništva, te glasovima Bošnjaka pobjeđivali kandidate najjače stranke kod Hrvata.
A koliko je SDP nemoćan bez Komšića najbolje su pokazali ovi izbori kada je s mladom strankom ostvario sjajan izborni rezultat i profilirao se među najjače stranke kod Bošnjaka, dok SDP-a, figurativno, nema ni na mapi.
Lagumdžiji, kako sada stvari stoje, prijeti potpuni nestanak s bosanskohercegovačke političke scene... još ako se u obzir uzmu skori izbori u SDP-u...

Komentara 4

MI
Miki2
19:47 14.10.2014.

Idi i povedi Komšića, a triba si davno

EK
ekarasel
19:02 15.10.2014.

Kako ce sad B i H "podzemna" politika?

DU
Deleted user
14:05 14.10.2014.

Oko lagumdzijevog postenja se i policija sve vise respituje.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?