OTKRIVENO KAKO IZLIJEČITI HIV?

Nakon što je primio terapiju, iz krvi oboljelog virus je jednostavno nestao

OTKRIVENO KAKO IZLIJEČITI HIV?
03.10.2016.
u 17:30

Britanski znanstvenici možda su uspjeli izliječiti HIV. Naime, zaraženi muškarac podvrgnut je novoj terapiji, nakon čega je virus iz njegove krvi u cijelosti nestao, piše news.com.

Muškarac star 44 godine jedna je od 50 osoba koje su podvrgnute novoj terapiji, a u njegovoj krvi više nema virusa HIV-a, prenosi Net.hr

‘Bilo bi odlično da je pronađen lijek. Posljednji testovi koji su obavljeni na mojoj krvi prije nekoliko tjedana nisu detektirali virus’, ispričao je muškarac iz Londona.

Prvo potpuno izlječenje?

Terapiju na kojoj je bio kreirao je tim znanstvenika sa pet britanskih sveučilišta: Oxford, Cambridge, Imperial College London, University College London i King’s College London.

Znanstvenici tvrde kako nema traga virusu u krvi i ako tako ostane, radit će se o prvom potpuno izlječenju.

‘Istražujemo mogućnost izlječenja HIV-a. To je veliki izazov i još je rano reći, ali napredak je uistinu nevjerojatan’, kazao je Mark Samuels, direktor britanskog nacionalnog Instituta za zdravstvena istraživanja.

Ključne riječi
hiv

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?