nesreća u italiji

Nakon što je maturantima izgorio autobus, roditelji traže da djeca prekinu ekskurziju

28.05.2018.
u 16:24

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas  s grupom roditelja maturanata banjolučke Ekonomske škole, koji su izrazili želju da djeca prekinu ekskurziju i vrate se kući nakon jutrošnje prometne nesreće, u kojoj je u Italiji izgorio njihov autobus, zajedno s prtljagom i svim osobnim stvarima.

Radojičić je rekao roditeljima da su gradske vlasti od jutros u stalnom kontaktu s konzulatom BiH u Milanu, iz kojeg su dobili uvjeravanja da će sva djeca dobiti privremene putne isprave, pošto su im putovnice izgorjele zajedno s prtljagom. 

On je kazao da će gradske vlasti učiniti sve što je u njihovoj moći da se izađe u susret zahtjevima roditelja, naravno, ovisno i od volje samih učenika.

– U kontaktu s turističkom agencijom, koja je organizirala putovanje, potvrđeno nam je da je u Italiju već upućen autobus, kojim bi djeca, koja to žele, bila vraćena kući – kazao je Radojičić.

U prometnoj nesreći, koja se jutros oko 09.30 sati dogodila na dvadesetak kilometara od talijanskog ljetovališta Lido di Jesola, u potpunosti je izgorio autobus koji je prevozio grupu maturanata Ekonomske škole.

Niko od 51 maturanta, koji su bili u autobusu, nije ozlijeđen, a djeca su trenutno u Lido di Jesolu, gdje su im lokalne vlasti pružile pomoć i privremeno ih smjestili u prihvatilište lokalnog Crvenog križa, gdje čekaju da dobiju privremene putne isprave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?