Borjana Krišto

Nakon što BiH dobije upitnik snažno krenuti sa svim obvezma koje su uvjet ili preduvjet

Borjana Krišto
10.11.2016.
u 10:27

Sad smo već u nekoj situaciji, odnosno u statusu da pretkandidatski status ne znači mnogo sam po sebi ukoliko ne budemo pravili iskorake, odnosno ispunjavali uvjete ili preduvjete koji se pred nas postavljaju - navela je Krišto

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto je izjavila da, što se tiče europskog puta BiH, s pozicije parlamenta može reći da ono što su učinili predstavlja jednu vrstu iskoraka.  

- Već sad znamo da smo dobili "pretkandidatski status", i za to je bio potreban određeni iskorak i određene socio-gospodarske ili ekonomske reforme. Imali smo određene iskorake kad su u pitanju stavovi, odnosno izjave Predsjedništva BiH - kazala je Krišto, javlja Fena. Dodala je kako očekuje da budu napravljeni iskoraci.    

- Sad smo već u nekoj situaciji, odnosno u statusu da taj pretkandidatski status ne znači mnogo sam po sebi ukoliko ne budemo pravili iskorake, odnosno ispunjavali uvjete ili preduvjete koji se pred nas postavljaju - navela je Krišto.

Po njezinim riječima, nakon što BiH dobije upitnik u prosincu „treba snažno krenuti sa svim obvezma koje su uvjet ili preduvjet“.

- Ono što nas očekuje jeste implementacija presude Suda u Strazburu, i to ne jedne, nego ih imamo sada i više. Imamo implementaciju odluka ustavnih sudova. Za to se veže izmjena izbornog zakonodavstva, potom i druge stvari. Mislim da bismo takvim jednim iskorakom stvorili preduvjete i pretpostavke da bi se svi narodi i građani u ovoj zemlji osjećali bolje, sigurnije, prosperitetnije i ugodnije - izjavila je Krišto novinarima u Sarajevu.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?