dodik

Nakon referenduma o Danu RS-a usvojit ćemo zakon

Milorad Dodik
15.07.2016.
u 11:22

Predsjednik RS-a Milorad Dodik u obraćanju zastupnicima NSRS-a rekao je da se referendum, kao način izjašnjavanja naroda, koristi u izuzetnim situacijama, a izjašnjavanje građana o Danu RS-a takva je situacija.

Dodik je istakao kako je i odluka Ustavnog suda BiH, prema kojoj je 9. siječnja, Dan RS-a, neustavan, pokušaj razgradnje RS-a, te da na ovaj način može biti zaustavljen.

- Nakon referenduma vratit ćemo se u Skupštinu i donijeti zakon da je 9. siječnja Dan RS-a. Ne samo da izrazimo volju naroda, već i da odbacimo  nametanje odluka - rekao je Dodik.

Kazao je kako ovaj referendum mora da bude vlasništvo svih, ne samo onih koji su ga predložili, već vlasništvo naroda. Dodik je istakao kako je važno da RS održi pravo da odlučuje o sebi, te da ni međunarodna zajednica neće moći to osporiti.

Dodik smatra da međunarodni faktor nema namjeru da afirmiše Daytonski sporazum, već da ga razgradi preko visokog predstavnika i Ustavnog suda BiH. 

Predsjednik RS-a obratio se na 19. posebnoj sjednici NSRS nakon uvodnog izlaganja predlagača. Zastupnici razmatraju Prijedlog odluke o raspisivanju republičkog referenduma i izbor i imenovanje Republičke komisije za sprovođenje referenduma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije