sjednica

Nakon pauze nastavljena sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

19.12.2017.
u 17:35

Sjednica Zastupničkog doma parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine nastavljena je kasno popodne po isteku pauze koja je trajala tri puta duže od traženog polusatnog termina.

Pauza je zatražena iz zastupničkog kluba bloka stranaka predvođenih Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) BiH tijekom zastupničke rasprave o inicijativi Socijaldemokratske stranke (SDP) BiH da se etnički prefiksi brišu iz naziva javnih preduzeća i preduzeća s većinskim državnim kapitalom kojim upravlja Vlada FBiH. SDP je kao primjer naveo naziv 'Hrvatske telekomunikacije Mostar', kao i naziv 'Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-bosne' kao primjer da u nazivu preduzeća stoje nepostojeći termini, u ovom slučaju 'Herceg-bosna'.

Iz Kluba stranaka predvođenih HDZ-om usprotivili su se SDP-ovoj inicijativi te nakon burne zastupničke rasprave u koju se uključilo više stranaka zatražili pauzu.

Uobičajeno je da politički faktori u Parlamentu obrazlože razlog tražene pauze po njenom isteku, a iz HDZ-a nisu kao razlog naveli ništa u vezi  s ovom raspravom. Rekli su da je zasjedao Klub zastupnika HDZBiH-HNS i zaključio da podržava hitno sazivanje izvanredne sjednice Zastupničkog doma u vezi sa zahtjevima demobiliranih branitelja iz komponenti Armije BiH i Hrvatskog vijeća obrane.

Rasprava o SDP-ovoj inicijativi je ipak nastavljena i nakon pauze te je iz zastupničkih klubova Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost BiH najavljeno da će podržati SDP-ovu inicijativu budući da je SDP tražio da se o njoj glasa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?