Crkva sv. Ante Padovanskoga u Bihaću

Novoimenovani banjolučki biskup mons. Željko Majić krizmao 16 djevojčica i dječaka u Bihaću

krizma u bihaću
Foto: Samir Tulić
1/4
29.04.2024.
u 18:00

U Župnoj crkvi Svetog Ante Padovanskog u Bihaću u iznimno svečanom ozračju i u nazočnosti brojnih župljana, roditelja i kumova mons. Željko Majić, novoimenovani biskup banjolučki, prigodom svojega drugoga posjeta gradu Bihaću u samo desetak dana, dodijelio je sakrament svete potvrde i time krizmao šesnaest djevojčica i šesnaest dječaka ove župe, učenika osmih i devetih razreda osnovne škole.

Ulaznom svečanom procesijom započela je misa koju je predslavio mons. Željko Majić, novi banjolučki biskup. Mladi krizmanici su ovim sakramentom primili snagu Duha Svetoga kojom, sada mogu svjedočiti svoju vjeru. Tako su ušli u svijet odraslih vjernika a misnim slavljem kojeg je predslavio biskup Majić, ovaj značajan trenutak u životu vjernika, u Župi Sv. Ante Padovanskoga ostat će upamćen, posebice u obiteljima krizmanih djevojčica i dječaka.

Biskup Majić nije skrivao svoju radost što je ove mlade krizmom uveo u svijet odraslih vjernika. 

– Dojmovi su uistinu vrlo dobri, ispunjavajući, ja bih tako rekao, u duhu ovoga današnjega dana, punine Duha Svetoga. Bio sam prije desetak dana i
službeno ovdje u Bihaću. Posjetio sam i Župu, Katolički školski centar, predsjednika Vlade, Gradonačelnika ali ovo je moj ipak prvi službeni kanonski pohod ovoj župi. Drago mi je evo da sam susreo živu crkvu ovdje u Bihaću. Ono što sam doživio u crkvi, to je uistinu nešto što samo može i svećenika i biskupa obradovati, takva snaga zajedništva u vjeri i slavlja presvete euharistije, od onoga uređenja liturgijjskoga prostora, preko pjevanja do sudjelovanja cijele vjerničke zajednice u svetoj misi, to pokazuje kako ovaj narod ovdje živi. Da ovaj narod želi, nastoji živjeti od Boga, za Boga i da je u tom duhu odgojio ovo šesnaestero djece i danas ih priveli, doveli ovdje na svetu Krizmu, svetu misu da prime sakrament - darove Duha Svetoga. U tom duhu sam zahvalio i roditeljima na daru kojeg su primili od Gospodina života vlastite djece. Zahvalio sam im na daru vjere kojeg su u njih utiskivali, i pozvao krizmanike i svu našu vjerničku zajednicu da ovaj dar Božji saživi. To je poruka Krizme. Ona se jedanput u životu prima, ali je poziv da se trajno
živi, kazao je za Večernji list BiH, poslije svete mise mons. Željko Majić.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?