Intervju Voditelj projekta izgradnje Dompesa

Nakon Dompesa predložiti ćemo i raditi nove projekte

VL
Autor
Željko Andrijanić
05.09.2017.
u 11:00

Znali smo da je ovaj projekt velik, ali nismo baš mogli predvidjeti da će ga ovako dobro ljudi prihvatiti i da će tako velikodušno darovati svoj dio novca, jer ima osoba koje su darovale možda i posljednju svoju marku, naglašavo je fra Iko Skoko posljednjih dana, tjedana i mjeseci dok smo razgovarali o Dompesu, jednom od najvećih studentskih projekata u BiH, u njenoj novijoj povijesti. Značajan je osobito po tome što su ga pokrenuli franjevci, inicijatori brojnih, pozitivnih projekata u BiH. Fra Iko Skoko objavljivao je od dana početka radova svako ime i prezime, svaku organizaciju, sve koji su uplatili ijedan novčić na stranice Dompesa. Također, vrijedno je vodio i svoju ‘Facebook’ stranicu, na kojoj se zahvaljivao onima koji su pomogli. Sada kada se projekt otvara i kada su radovi u velikoj mjeri privedeni kraju osjeća ponos i radost. To je potvrdio i u razgovoru za “Večernji list”.

Nakon nešto više od dvije godine rada i nekoliko tisuća donatora Dompes je došao svome kraju i stigli smo do otvaranja? Kao voditelj projekta i čovjek kojem je ovo možda kruna službe fra Iko, kakvi su dojmovi sada pred otvaranje doma?

Mi, hercegovački franjevci, započli smo izgradnju studentskog doma, pučke kuhinje i centra za dijalog 14. 1. 2015. na ruševinama zgrade koja je dva puta srušena u Domovinskom ratu. Moja Provincija je povjerila meni da vodim taj projekt. Hvala braći na povjerenju. Hvala Bogu i hvala oko četiri tisuće darovatelja završili smo 75% posla. Mogu samo reći hvala svima koji su se na bilo koji način uključlii u ovaj projekt, a brojni su na različite načine uključeli se. Uistinu, zadovoljan sam kako je sve do sada išlo dobro, nadam se da ćemo i ostalih 25 % projetka zavriti dobro.

Cijeli razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?