Nakon dogovora svih članica EU-a, oglasili se Kijev i Moskva!

01.02.2024.
u 13:59

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i ruski predsjednik Vladimir Putin reagirali su na paket pomoći od 50 milijardi eura, koliko će Europska unija proslijediti Ukrajini. Naravno, njihovi su dojmovi potpuno različiti. 

Čekao se samo mađarski premijer Viktor Orban, koji je u konačnici popustio i dao glas kao preostalih 26 članica Unije.

“Vrlo je važno da je odluku donijelo svih 27 čelnika, što još jednom dokazuje snažno jedinstvo EU-a. Kontinuirana financijska potpora Ukrajini ojačat će dugoročnu gospodarsku i financijsku stabilnost, što nije ništa manje važno od vojne pomoći i sankcijskih pritisaka na Rusiju”, izjavio je Zelenski, prenosi Guardian.

Ukrajinski premijer Denis Šmihal također je pozdravio dogovor.

“Države članice EU još jednom pokazuju svoju solidarnost i jedinstvo u djelovanju kako bi ukrajinski narod izdržao rat”, kazao je.

Oglasio se i Kremlj u Putinovo ime. Očekivano, upućene su optužbe na račun Sjedinjenih Američkih Država.

“Pokušavaju prebaciti teret potpore Ukrajini na leđa europskih poreznih obveznika. Što se Europske unije tiče, Kijev i Zapad nastavit će imati problema”, stoji u priopćenju iz Moskve, a na kraju se dodaje:

“Pokušava nas se demonizirati kako bismo izgledali kao neprijatelj.”

Komentara 1

OK
Omladinac koji to nije
18:42 01.02.2024.

A, šta ste drugo nego neprijatelj i sebi i cijelom svjetu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?