blagdan

Nakon devetnice je svečana sveta misa koju predvodi mons. Vukšić

03.08.2017.
u 07:00

 Iz posuške župe bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije pristigle su obavijesti za župljane s bogatim programom i važnim napomenama.

Mise devetnice

Svete mise devetnice u župi Posušje počinju 5. kolovoza s temom “Čitav svijet posvetite mojemu bezgrešnom srcu”.

Devetnice završavaju 14. kolovoza nakon slavlja na Martića križu kada se s Gospinim kipom kreće posuškim ulicama prema crkvi.

U 18 sati svetu misu predvodi Tomo Vukšić, vojni biskup, a predmoli posuški župnik fra Mladen Vukšić.

Nakon svete mise je blagoslov brojne djece i nabožnih predmeta. Svečano misno slavlje na blagdan posuške zaštitnice - Veliku Gospu, 15. kolovoza, je u 11 sati, a predvodi ga mons. Tomo Vukšić.

Na misi se okupi veliki broj župljana, susjeda i hodočasnika pa dođu i Posušani koji su raseljeni diljem svijeta.

- Za nas kršćane važna je obljetnica, u nizu drugih, 100 godina od Marijinih ukazanja u Fatimi.

Dan općine

Ona su redovito proročki glas s neba u službi evangelizacije širenja radosne vijesti Isusa Krista i poziv na obraćanje, na okretanje Bogu. Poruka Majke Božje odnosila se na 20. st oljeće, ali je aktualna u svojim potresnim vizijama i tajnama otkrivenim malenima iz Fatime - naglašavaju u poruci župljanima iz te velike župe uz brojne korisne obavijesti. I posuška općina slavi blagdan Velike Gospe kao Dan općine koji će i ove godine, kako je najavljeno, biti obilježen brojnim događajima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?