Čapljina

Nakon 35 godina vrtić će dobiti novi izgled i idealne uvjete za rad

05.08.2017.
u 11:40

  Ni temperatura veća od 40 stupnjeva ne zaustavlja radove na obnovi i nadogradnji Dječjeg vrtića u Čapljini. Riječ je o iznimno važnom i vrijednom projektu, a što najbolje dokazuje podatak kako se takve građevinske aktivnosti na vrtiću nisu obavljale još od njegova otvaranja, dakle, više od 35 godina.

Stoga će se ne samo znatno poboljšati uvjeti za rad osoblja vrtića i boravak djece već će se i sami objekt proširiti i dobiti nove prostorije kako u prizemlju tako i na katu. Godinama se najavljivalo taj projekt, a, evo, sada je vrtić pretvoren u veliko gradilište na kojem radnici odolijevaju i ekstremnim temperaturama. Za građevinske i elektroinstalacijske poslove zadužen je konzorcij GTR Mostar i Gradnja Mostar, dok je za strojarske radove zadužena tvrtka Tehnozaštita Mostar.

Nadzor radova i cijelog projekta obavlja tvrtka Forum 98 Stolac, a koja je ujedno i u ulozi projektanta. Investitor je Općina Čapljina, a radovi su započeli početkom lipnja te je rok za njihov završetak 180 radnih dana.

To znači da bi do kraja ove godine Dječji vrtić Čapljina trebao dobiti i novi izgled te sve najmodernije sadržaje za rad osoblja i boravak djece.

- Stare instalacije se uklanjaju i ugradit će se nove, kao i svi klimatizacijski uređaji te nova kotlovnica koja će biti digitalizirana. Uz sve to, kotlovnica će moći raditi i na načelu solarnih kolektora koji će se također ugraditi. Sve će biti u sladu s najnovijim svjetskim trendovima - govori nam strojarski inženjer Ivan Galić, dok njegov kolega Emir Šehić dodaje kako su trenutačno aktualni zidarski radovi i da se radi na podizanju nove etaže. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?