UNIŠTENI ŽIVOTI

Najmanje 70 djece roditelji iz BiH odveli na ratište u Siriju

djeca
10.02.2016.
u 09:35

ISIL je posebno fokusiran na djecu i njihovu indoktrinaciju. Prema podacima koje je sinoć objavila Federalna televizija u magazinu Mreža, na teritoriji pod kontrolom ISIL-a trenutno boravi i veći broj djece iz BiH.

Za sada nema službenih podataka jesu li se bh. vlasti bavile odvođenjem djece na ovo ratište, ali prema dostupnim podacima na teritoriji koju kontrolira ISIL trenutno živi 29 bračnih parova s ukupno 70 djece.

Amir Selimović je odveo petomjesečnu bebu koju je dobio u braku sa Melihom Delić. On je uputio poziv da i drugi svoju djecu dovedu na teritorij pod kontrolom ISIL-a.

Među bh. djecom koji su otišli na ovo ratište je i Zubejr Imširović koji je imao samo 16 godina kad je poginuo boreći se u redovima ISIL-a. Njega su s maloljetnom sestrom u Siriju odveli otac Muharem i majka Edina u veljači prošle godine.

Dževad i Fata Hodžić iz Gornje Maoče u Siriju su odveli troje maloljetne djece. Jedna od poznatijih bh. obitelji u Siriji je i ona Amira Džinića koji potječe iz mjesta Ošve kod Maglaja. On je u Siriji sa suprugom Emirom i devetero djece, a najmlađa kćerka nije imala ni godinu dana kada su joj roditelji došli u Siriju dok je najstariji Amar bio punoljetan te se odmah priključio ISIL-u, prenosi Klix.ba

Zajedno s njim je u redovima ISIL-a borio se i 16-godišnji Hamza, kojeg je na ratište odveo očuh Emir Ališić zajedno s kompletnom obitelji (suprugu i dvoje djece te dvoje djece iz supruginog prethodnog braka).

I Edin Pečenković je u Siriju otišao s maloljetnim sinovima koji su se priključili ISIL-u. I Seid Čolić je cijelu obitelj odveo u Siriju gdje je poginuo.

Sead Zahirović iz Donjeg Vakufa u Siriju je odveo petero djece starosti između 10 i 18 godina.

Većina odlazaka s obitelji i djecom bilježi se u 2014. godini. Također, nije poznato što se dogodilo s obiteljima onih koji su poginuli u Siriji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije