Naslovnica Vijesti

Nagrade za najistaknutije javne osobe u 10 kategorija

11. kolovoza 2018. u 10:00 0 komentara 63 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon glamuroznog crvenog tepiha, u dvorištu Zemaljskog muzeja u Sarajevu dodijeljene su nagrade najistaknutijim bosanskohercegovačkim javnim osobama.

Nakon 16 godina prisutnosti na tržištu Bosne i Hercegovine, Story je u povodu svojeg 16. rođendana u glavnom gradu BiH priredio veličanstvenu proslavu o kojoj će se još dugo pričati. Nakon što se Zemaljski muzej popunio visokim uzvanicima, najboljima od najboljih, u deset kategorija dodijeljene su nagrade Story Hall of Famea. Ovih deset sretnika ponijelo je kućama originalnu statuu, djelo suvremenog umjetnika Ivana Fijolića. Za najboljeg glumca proglašen je Emir Hadžihafizbegović. Ovo je samo jedna u nizu nagrada za talentiranog Emira koji ne prestaje oduševljavati publiku BiH, ali i cijele regije. Poznat je postao po brojnim ostvarenim ulogama u filmovima kao što su “Takva su pravila”, “Naša svakodnevna priča”, “Smrt čovjeka na Balkanu”, “Ljudožder vegetarijanac” i mnogim drugima. - Čast mi je da sam u izboru Storyja dobio ovu nagradu. Drago mi je da vidim kolege koje nisam vidio dugo. Drago mi je što ćemo se ove noći družiti - rekao je razdragani Emir.

Titulu najbolje glumice ponijela je Jasna Žalica. Nimalo ne čudi da je talentirana Jasna proglašena najboljom glumicom. O njezinim zapaženim ulogama u filmovima “Takva su pravila”, “Žena sa slomljenim nosom” i brojim drugima publika ne prestaje pričati.

- Prvenstveno zahvaljujem svim kolegama s kojima sam surađivala. Jer, glumac ako nema dobre partnere, ne može biti dobar. Imala sam sjajne partnere i zbog toga sam ovoliko dobra, kao što su večeras rekli - izjavila je oduševljena Jasna.

Za najboljeg pjevača izbor je pao na Harija Varešanovića, poznatijeg kao Hari Mata Hari. Harijeve pjesme godinama oduševljavaju tisuće poklonika, a njegova glazba svakim danom pronalazi put do srca novih obožavatelja. - Zahvaljujem časopisu Story na ovoj nagradi. Nije mi prvi put da se družim s njima. Drago mi je da moja glazba živi već 40 godina i drago mi je da ću vas uveseljavati i pjevati još mnogo godina - rekao je.

Za najbolju pjevačicu odabrana je Maya Saar. Ova talentirana mlada dama kantautorica je zabavne i pop glazbe, tekstopisac i pjevačica. Upravo je njoj pripala čast da na Eurosongu 2012. predstavlja BiH.

- Velika je privilegija dobiti ovakvu nagradu, kao što je privilegija baviti se poslom koji istinski volite. Želim zahvaliti uredništvu Storyja na ovoj nagradi i želim da ova večer bude nešto što će prerasti u tradiciju - rekla je Maya.

Letu štuke, bosanskohercegovačka pop-rock glazbena skupina, osnovana u Sarajevu 1986. godine, proglašeni su najboljim bendom.

Za TV osobu godine izabran je Senad Hadžifejzović, bosanskohercegovački novinar, koji je u novinarstvo uronio sa samo 12 godina. Tijekom dugogodišnjeg djelovanja u struci Senad je osvojio brojne nagrade, a svojim oštrim novinarskim perom korektor je društva, komentator javnih zbivanja i detaljan kroničar.

Najboljim filmom proglašen je film “Žaba” bh. redatelja Elmira Jukića, ekranizacija kultne kazališne drame pisca i dramaturga Dubravka Mihanovića.

Razija Mujanović odabrana je za najbolju sportašicu.

Bosanskohercegovačka košarkašica čak je tri puta izabrana za najbolju košarkašicu Europe, 1991., 1994. i 1995. godine. Godine 2017., uz velikane kao što su Shaquille O’Neal, Toni Kukoč, Mickey Berkowitz, Valdis Valters i Dušan Ivković, Razija je primljena u FIBA-inu, odnosno košarkašku Kuću slavnih.

Bojan Hadžihalilović izabran je za najboljeg dizajnera. Bojan je sa suprugom Dadom osnivač agencije Fabrika koja je danas jedna od najuspješnijih u regiji.

Laskava titula za životno djelo pripala je Ademiru Kenoviću, uglednom bosanskohercegovačkom redatelju, producentu i scenaristu. •

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.