Međugorje

Nadbiskup Cavalli na Mladifestu pozvao mlade da s oduševljenjem žive današnjicu

27.07.2023.
u 10:39

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli rekao je u srijedu na konferenciji za novinare da mladi, ali i odrasli koji ovih dana dolaze u Međugorje, ulaze u mjesto milosti.

 

''Obilježje ovakvih susreta koji postaju duboki duhovni susreti upravo je to da mladi koji dolaze ovih dana iz cijeloga svijeta trebaju imati sposobnost i unutarnji stav da donesu ovome svijetu kreativnost i životnost. To je cilj međunarodnog susreta mladih i svakog susreta ovdje. Pozivamo mlade da s oduševljenjem žive današnjicu, današnji dan u kojemu je puno toga pozitivnog, iako ima nešto negativnog. Živite današnjicu kršćanski, s Isusom Kristom'', poručio je nadbiskup Cavalli.

Dodaje da mladi trebaju razumjeti koja je njihova uloga u ovome svijetu.

''Kada razumiješ koje je tvoje poslanje u ovome svijetu, koji je smisao tvoga života u ovome svijetu, to znači imati s Bogom objektivan i dubok odnos. Trebate ući takvi kakvi jeste u svijet kakav jeste, sa svom svojom snagom, intelektom, sa cijelom svojom voljom. Bog je kreativan, dinamičan i aktivan. Ako u svijetu postanete kreativna i magična osoba, onda nikada nećete živjeti u osrednjosti. Gledajte ovaj svijet i rastite, budite kreativni i imajte volju i želju'', poručio je nadbiskup mladima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije