Rusmir Malkočević:

“Nadam se kako ću za mjesec dana ispuniti normu za OI”

11.03.2021.
u 17:22

Najveće sportsko natjecanje - Olimpijske igre trebalo bi se održati za manje od pola godine, na kojem će se brojni sportaši imati priliku izboriti za svoje mjesto pod suncem. Jedan od njih je i mladi bh. atletičar Tuzlak Rusmir Malkočević koji, kako nam je i sam potvrdio, radi na ispunjavanju norme za to veliko natjecanje, piše Večernji list BiH. 

Norma za OI

- Intenzivno treniram kako bih spreman dočekao nadolazeća natjecanja, a samim tim i osvojio kartu za OI. Normu, nažalost, još nisam ispunio jer je ona počela vrijediti od početka ove godine, a još uvijek nisam imao natjecanja. Sezona bi trebala početi u svibnju te, iako još uvijek nemamo točnu kalendarsku potvrdu i lokacije, ona bi se trebala održati u Hrvatskoj, Srbiji i BiH. Ako sve bude kako sam planirao, nadam se kako ću za prvi mjesec dana ispuniti normu koju zahtijeva Olimpijski međunarodni odbor. Najvažnije je da imam kontinuitet natjecanja, da nam na taj dio ne utječe puno cijela situacija s koronavirusom, posebice zbog putovanja jer su sva bitna natjecanja izvan BiH - kazao nam je Malkočević prepričavajući kako se treniralo od trenutka kada se pojavila pandemija.

- Kada je počela pandemija, trenirao sam u Zagrebu. Svima nam je pomalo neobično bilo što nismo mogli trenirati u teretanama i na stadionima, ali smo zato iskoristili park Maksimir u potpunosti. Bili smo, kako volim reći, prepušteni kreativnosti našeg trenera koji je u tom dijelu ispoštovao svoj dio i osigurao nam kvalitetne treninge. Morali smo mijenjati intenzitet i termine, ali smo se prilagodili i odradili dobar posao. Sada je situacija bolja, možemo koristiti teretane i stadione te se nadam da se taj dio neće mijenjati - kaže Rusmir opisujući kako izgleda jedan njegov “radni dan” u atletici.

 

Radni dan u atletici

- Buđenje je u 7, prvi trening u 9 i traje oko dva sata. Nakon toga slijedi odmor, ručak i barem sat i pol spavanja. Drugi trening je u 16 sati i traje do dva i pol sata. Nakon toga odmor, večera i već oko 9 sati idem leći kako bih odmorio tijelo za sutrašnji trening. Znam kako ovaj način života ne zvuči baš zanimljivo, ali to je nešto na što sam se odlučio i u čemu u potpunosti uživam - kaže Malkočevć. Za kraj smo ga upitali kakvo je, prema njegovu mišljenju, stanje s atletikom u BiH.

- Uzimajući u obzir okruženje, primjerice u RH i BiH, stanje u BiH i nije baš pohvalno. Ali imamo prostora za napredak. Nadam se da ćemo iskoristiti rezultate Amela Tuke za promociju atletike. Ipak, atletika je ta koja na OI daje najviše sportaša. Nadam se da će nadležni u krovnoj instituciji Atletskog saveza malo bolje osvrnuti na to i poboljšati uvjete te iskoristiti potencijal koji imamo, odnosno kvalitete atletičara - zaključio je Malkočević.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?