Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Nacrt zakona o PDV-u bit će upućen na konzultacije u entitetske parlamente

Nacrt zakona o PDV-u predložen je iz UNO radi usklađivanja s europskim direktivama i cilj mu je da olakša rad poslovnoj zajednici.
08. svibnja 2019. u 16:27 0 komentara 143 prikaza

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH na današnjoj sjednici dao je suglasnost da se Nacrt Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) dostavi nadležnim povjerenstvima entitetskih parlamenata na konzultacije, nakon čega će ponovno biti razmatran na sjednici UO i upućen u javnu raspravu.

Nacrt zakona o PDV-u predložen je iz UNO radi usklađivanja s europskim direktivama i cilj mu je da olakša rad poslovnoj zajednici.

Na sjednici UO danas je usvojeno izvješće o radu UNO za 2018. godinu i izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Uprave čime će, između ostalog, biti riješen i problem rada na graničnim prijelazima Svilaj i Bratunac.

Danas su članovi UO usvojili odluku o visini kompenzatorne kamate za drugo polugodište 2019. godine koja iznosi 12 posto i odnosi se na određena carinska dugovanja.

Na današnjoj sjednici nije bilo suglasnosti među entitetskim predstavnicima za usvajanje odluka koje se odnose na privremena poravnanja za protekle godine, a nije usvojena ni Odluka o utvrđivanju privremenih koeficijente za raspodjelu sredstava u razdoblju travanj-lipanj 2019. godine.

Članovi UO primili su k znanju informaciju UNO u vezi s izvršenjem presude Suda BiH u korist Republike Srpske zbog nepostojanja odluka o poravnanjima u 2009. i 2010. godini, priopćeno je iz UO UNO. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.