Sa sjednice Doma naroda FBiH

Na zahtjev premijera Nikšića, odgođeno razmatranje seta energetskih zakona

Dom naroda FBiH
Foto: VL
1/2
26.06.2023.
u 17:20

Odgova razmatranja seta enegetskih zakona poslužila je dijelu oporbenih izaslanika SDA da Martinovića optuže za politički motivirano povlačenje zakona, što su oni odbili naglašavajući kako je odgoda zbog isključivo tehničkih razloga

Sukladno dopisu kojeg je izaslanicima u Domu naroda prije sjednice uputio Nermin Nikšić, predsjednik Vlade Federacije BiH, ovaj je dom odgodio razmatranje tri zakona iz oblasti energetike; Prijedloga zakona o energiji i regulaciji energetskih djelatnosti u F BiH, Prijedloga zakona o električnoj energiji F BiH kao i Prijedlog zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije.

Predsjedatelj Doma naroda Tomislav Martinović najavio je kako će se o ovom sertu zakona raspravljati u što kraćem roku, s obzirom na njihovu važnost te da bi bilo dobro dati Vladi F BiH vremena i prostora da se očituje o brojnim amandmanima koji su upućeni na spomenute zakone od strane zastupnika u Zastupnikom domu, a imajući u vidu činjenicu da je sjednica Zastupnipkog doma
zakazana za 21. Lipnja odgođena. Odgova razmatranja seta enegetskih zakona poslužila je dijelu oporbenih izaslanika SDA da Martinovića optuže za politički motivirano povlačenje zakona.

Martinović kao i cjelokupan Klub Hrvata to su odbili naglašavajući kako je odgoda rasprave motivirana isključivo tehničkim, a nikako političkim razlozima. Sve ostalo su špekulacije i laži dijela izaslanika SDA.

Na sjednici Doma naroda verificirani su mandati za tri nova izaslanika u ovom domu. U pitanju su Saša Lukić, Almir Dorić i Enes Peštek koji su preuzeli mandate te položili svečanu prisegu. Saša Lukić iz SDA kao izaslanik u Klubu Srba u Dom naroda ulazi umjesto Igora Stojanovića (SDP BiH) koji je početkom ožujka izabran za potpredsjednika Federacije BiH. Do promjena je došlo i u Klubu Ostalih
nakon formiranja vlasti u Sarajevskoj županiji te će Klub nakon odlaska Nikada Uka iz Naše stranke i Kenana Magode iz SDP-a, popuniti Almir Dorić iz DF/GS-a i Enes Peštek iz Strranke za BiH.

Za razliku od postupka dodjele namdata zastupnicima u Zastupničkom domu, postupak dodjele mandata izaslanicima u Domu naroda od strane Središnjeg izbornog povjerenstva išao je brzo i u rekornom kratkim rokovima koji se kreću od devet do 16 dana.

 

Ključne riječi

Komentara 1

LO
lokve
18:02 26.06.2023.

Čova opet krenuo u blokadu, koja curica ili kako ja hoću ili ja se neigram. Nadam se da će Hercegovci napokon shvatiti da je HDZ automat za malu grupu ljudi.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije