Cvijanović:

Na svaki prosvjed opozicije, vladajuće stranke organizirat će miting

Željka Cvijanović
17.05.2016.
u 12:02

Ukoliko opozicija u Republici Srpskoj nastavi s prosvjedima, i vladajuće stranke će na svaki taj prosvjed organizirati miting podrške RS-u, najavila je danas premijerka RS-a Željka Cvijanović.

- Ukoliko je opozicija naumila iscrpljivati narod prosvjedima, onda ćemo i mi svaki put organizirati naš miting 'Podrške RS-u' i njenim institucijama, dodala je.

Navela je i da se svi ti skupovi moraju organizirati u skladu sa zakonom, ali i da moraju da računaju i na one koji žele da prošetaju Banjom Lukom ili imaju druge poslove i da ih ne bi trebalo u tome onemogućavati.

Iako su subotnji prosvjedi opozicije i miting vlasti u RS-u bili ocjenjivani za sigurnosno rizični, protekli su bez problema, što je, kazala je, pokazalo „zrelost institucija i građana RS-a“.

Cvijanović je dodala da je čula stavove mnogih građana, koji su ostali šokirani polemikom opozicionara s predstavnciima Srpske pravoslavne crkve, navodeći da se ni oni koji glasaju za SDS ne mogu da se slože sa stavovima rukovodstva te stranke, da patrijarh Irinej treba da formira stranku, ako hoće da se bavi politikom.

Zamjera opozicionarima i to što su nastojali da omalovaže sigurnosna upozorenja premijera Srbije Aleksandra Vučića, koja je, u najboljim namjerama, želio da podijeli s RS-om. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije