kakanj

Na nekoliko putnih pravaca „samo popravke kritičnih točaka"

ceste
31.01.2016.
u 12:09

Općina Kakanj je planirala da u ovoj godini izvrši rekonstrukcije i sanacije nekoliko važnih putnih pravaca, ali zbog nedostatka sredstva za veće investicije na većini putnih pravaca izvršit će se samo popravke na najkritičnijim dionicama.

Tako će biti nastavljena rekonstrukcija puta od naselja Zgošća do Tršća, koja je započeta tijekom 2014. godine kada je izvršena rekonstrukcija i proširenje najkritičnijih dijelova prometnice. Kako bi se ova prometna putna komunikacija dovela u bolje stanje, sa tehničkim elementima koji omogućavaju sigurno odvijanje prometa, potrebno je nastaviti sa rekonstrukcijom naredne faze. Za sada planirana sredstva nisu dovoljna za završetak svih radova i potpunu rekonstrukciju, a obzirom da nije došlo do toliko traženog financiranja rekonstrukcije ovog putnog pravca od strane viših nivoa vlasti, općinska uprava je primorana da iz godine u godinu izdvaja sredstva i po fazama rekonstruira ovu veoma frekventnu prometnicu.

Općina će izdvojiti sredstva i za sanaciju industrijske ceste u naselju Malješu, gdje je dugogodišnji problem vezan za podzemne vode djelimično riješen. Kao posljedica brze sanacije, odnosno snižavanja nivoa podzemnih voda koje su ugrožavale stambene objekte i put, te izgradnjom kolektora za dreniranje terena ostao je djelimično oštećen put. Ova industrijska cesta je oštećena i nakon poplava, a svakodnevnom eksploatacijom pretrpjela je dodatna oštećenja. Trenutno je put u jako lošem stanju i radi sigurnijeg odvijanja prometa potrebno uraditi temeljitu rekonstrukciju, za koju su potrebna značajnija sredstva, tako da će se ove godine iz sredstava općinskog proračuna obaviti rekonstrukcija najkritičnije dionice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?