VSTV BiH

Na natječaj za predsjednika Suda BiH stigle prijave pet kandidata

Sud BiH
21.09.2016.
u 10:00

Natječaj za poziciju predsjednika Suda BiH, koji je raspisan 5. rujna, zatvoren je jučer. Do sada su stigle prijave pet kandidata. U Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću BiH istaknuto je da, s obzirom na to da se natječaj zatvorio jučer postoji mogućnost da, ako bude prijava poštom, te prijave stignu u idućim danima. Kada je riječ o proceduri izbora i imenovanja nositelja pravosudnih funkcija, a u konkretnom slučaju predsjednika Suda BiH, iz VSTV-a BiH navode da će sve pristigle prijave pregledati Odjel za imenovanja VSTV-a BiH kako bi se utvrdilo ispunjavaju li kandidati uvjete natječaja. Po okončanju ove faze, bit će izvršena provjera treba li netko od prijavljenih kandidata položiti kvalifikacijski, odnosno pismeni test.

Kandidati koji na pismenom testu ili na temelju radnih rezultata u posljednje tri godine ostvare ocjenu višu od 70 %, bit će pozvani na razgovor.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?