mostar

Na mostarskom Filozofskom fakultetu obilježen Svjetski dan knjige

sadss
21.04.2017.
u 15:15

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava u petak je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana tribina na temu "Suvremeni izazovi u knjižničnom okruženju".

Pročelnik Studija informacijskih znanosti doc. dr. Marko Odak istaknuo je kako bi knjižnica trebala postati informacijsko središte obrazovnog procesa.

- Kako bismo to postigli, trebamo obrazovani kadar koji će moći donijeti te promjene, bez obrazovanih stručnjaka nema ni prilagodbe novim zadaćama - zaključio je Odak, priopćeno je s Filozofskog fakulteta.

Prof. dr. Senada Dizdar s Univerziteta u Sarajevu govorila je o promjeni knjižnične paradigme naglasivši kako su komunikacijsko informacijske tehnologije donijele promjene u svim sferama života pa tako i u obrazovanju.

- Mi moramo svi biti svjesni da imamo nove generacije koje misle i rade drukčije. Folderi u knjižnicama se svakako moraju prilagoditi i promijeniti uz, naravno, tradicionalne fondove koji su tiskana građa - istaknula je Dizdar.

O razvojnom putu školskih knjižnica u Republici Hrvatskoj govorila je doc. dr. Dinka Kovačević koja je istaknula kako se na temelju odrađenih istraživanja može zaključiti da su potrebne hitne intervencije u području osnovnog i srednjoškolskog knjižničarstva kako bi knjižnice u suvremenom obrazovanju mogle odgovoriti složenim zadaćama u svrhu razvijanja kritičkog razmišljanja i korištenja samih informacija.

Na Filozofskom fakultetu je, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, studentima, djelatnicima i posjetiteljima fakulteta, od danas dostupna "Mala slobodna knjižnica", priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije