Zvizdić - Cancellato

Na milanskom Trijenalu promovirati potencijale BiH

zvizdic
25.02.2016.
u 18:08

Predsjedavatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović primili su danas u Sarajevu generalnog direktora 21. izdanja Međunarodne izložbe Trijenale u Milanu Andrea Cancellata i veleposlanika Republike Italije u BiH Ruggera Corriasa, a razgovor se odnosio na sudjelovanje BiH na Trijenalu u Milanu.

Zvizdić je rekao da je za BiH izuzetno važna mogućnost da prisustvuje na ovoj značajnoj manifestaciji i da promovira bh. proizvode i potencijale.

Direktor Cancellato je rekao da je tema ovogodišnjeg Trijenala "21. stoljeće – Dizajn nakon dizajna" i da je za Italiju jako značajno da na ovom Trijenalu sudjeluje i Bosna i Hercegovina.

On je rekao da će od 2. travnja do 12. rujna 2016. godine cijeli grad Milano biti u službi ove izložbe i da će se održavati važni događaji poput velike izložbe suvremene umjetnosti, sajma namještaja, tjedna mode, summita svih organizatora tjedna dizajna, treća svjetska konferencija svih bijenala i trijenala u svijetu, kao i sastanak svih direktora muzeja u svijetu. Naglasio je kako je velika čast da BiH ima svoje mjesto na Trijenalu i ponudio sudjelovanje bez plaćanja troškova zakupa prostora.

Zvizdić se zahvalio direktoru Cancellatu i ambasadoru Corriasu na uvjetima koji će omogućiti da se na najbolji način prezentiraju potencijali Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije