BIHAMK

Na magistralnom putu Livno-Šuica učestali izlasci divljih konja na kolnik

01.02.2023.
u 07:43

U većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje se po mjestimično mokrim ili vlažnim kolnicima, uz izuzetak puteva na jugu gdje je kolnik pretežno suh. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na pojedinim dionicama u planinskim predjelima, osim poledice mjestimice ima i ugaženog snijega, a izdvajaju se putevi: Sokolac-Han Pijesak-Vlasenica, Trnovo-Foča (Rogoj), Gacko-Tjentište i Sarajevo-Rogatica preko Romanije.

Skreće se pažnja i na učestale odrone, a izdvajaju putevi: Turbe-Karanovac, Jajce-Banja Luka i Sarajevo-Foča.

Magla smanjuje vidljivost na putu Vrtoče-Bosanski Petrovac, kao i na širem području Visokog.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolnik.

Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima te  napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Od danas do 04.02. izvodit će se radovi na sanaciji dilatacije vijadukta Zalužani, na magistralnom putu Banja Luka-Klašnice, zbog čega će se prometvati usporeno, jednim trakom.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale prometuje se usporeno, jednim trakom. Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf i Mostar-Stolac.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije