Milorad Dodik

Na kraju će se ispostaviti da Radončić i Dautbašić nisu krivi

Milorad Dodik
06.02.2016.
u 16:05

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da je sudski proces protiv lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića i člana ove stranke Bakira Dautbašića „pravosudna politička farsa“ te da će se, kada se sve završi, „ispostaviti da Radončić i Dautbašić nisu krivi“.

Dodik navodi kako je „riječ o scenariju da se Radončić provede kroz postupak na čijem će kraju biti proglašen nevinim, čime će biti oprana politička nomenklatura kod Bošnjaka“.

Tvrdi i da Srbi nikada ne smiju prihvatiti Sud i Tužiteljstvo u ovom obliku. 

Ponovio je stav da je prva strateška orijentacija RS-a poštivanje Ustava BiH, kako je napisan, i Daytonskog mirovnog sporazuma, ali da će, ukoliko to u dugom razdoblju ne bude moguće, RS „sigurno razmišljati o važnim pitanjima svog statusa“.

Dodik je na konferenciji u Trebinju uputio brojne kritike na Savez za promjene, navodeći da je sadašnja srpska struktura na razini BiH "potpuno devastirala poziciju RS“.

Pozvao je građane RS-a da odbace takvu politiku Saveza za promjene, koji je nazvao "savezom za rikverc".

-Savez za rikverc, a ne Savez za promjene, svojim politikama doprinio je da prioritet i afirmacija institucija BiH budu na razini koja to ne zaslužuje ...To narod vidi i mora znati da ono što čini „savez za rikverc“ dugoročno, nacionalno i državnički šteti RS. To moramo sanirati u najskorije vrijeme, ustvrdio je Dodik i ponovio da politika RS nije politika jačanja centralizirane i unitarne BiH.

Komentara 1

CO
cope
16:41 06.02.2016.

Izgleda da I jeste savez za rikverc cim ispituje pljacke I korupciju koje su se desile unazad par godina ili mjeseci.Ako su savez za promjene sto ne ispituju pljacke koje si tek zapoceo ili koje ce se tek desiti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije