Izbičijada 2021.

Na Izbičkom polju lakše se i 
diše i sve nekako ljepše miriše

18.08.2021.
u 20:48

Ponovno su se mještani Izbična kod Širokog Brijega i njihovi prijatelji našli na jedinstvenom druženju na Izbičkom polju. U službenom dijelu programa 24. izdanja Izbičijade, koja se tradicionalno održava dan nakon blagdana Velike Gospe i Dana Grada Širokog Brijega, nastupili su muška i ženska gangaška skupina ŽKUD-a Hercegovac te gangaške skupine iz Izbična, Crnča, Jara, Graca, Imotskog i drugih mjesta, a program je vodio Marinko Karačić. Organizatori su posebno zahvalili širokobriješkom gradonačelniku Miri Kraljeviću, pokrovitelju ove manifestacije, i Elektroprivredi HZ Herceg Bosne na potpori. Posebno je veselo bilo nakon zvuka usne harmonika Ive Crnjca – Didovića kada se zaplesala trusa, piše Večernji list BiH.

Posjetitelji iz cijelog svijeta

Nakon službenog dijela programa veselo je bilo pod zajedničkim šatorima uz tamburaše. Na ovu tradicionalnu manifestaciju stignu brojni Izbičani iz Zagreba i drugih dijelova Hrvatske i dijaspore, čak i iz prekomorskih zemalja, te njihovi gosti sa svih strana i svaki put iznova se vesele ponovnom okupljanju na Izbičkom polju na kojem su se mnogi kao djeca igrali loptom. Brojnim Izbičanima Izbičijada budi posebne emocije. Mnogi prošle godine zbog pandemijskih mjera nisu mogli doći u svoje drago Izbično pa su bili više nego sretni i zadovoljni time što su se ponovno našli s rodbinom, prijateljima i starim znancima.

Bogata tradicija

Ponovno se Izbičkim poljem širio miris tradicionalnih hercegovačkih delicija koje valja zaliti zlatnim kapima. Netko se izrazio i stihovima: “Na Izbičkom polju lakše se i diše i sve nekako ljepše miriše!”

I doista, posjetitelje je na Izbičkom polju dočekao ugodan, svjež večernji zrak, pravo osvježenje nakon prevrućeg dana. Jerko Sesar, predsjednik ŽKUD-a Hercegovac, kaže:

- Izbičijada sa svoja 24 izdanja, što je vremenski gotovo četvrt stoljeća, ima već bogatu tradiciju i postala je vrlo važna manifestacija koja njeguje izvornu glazbenu baštinu zapadne Hercegovine.

Mnogi posjetitelji ponijeli su nove uspomene s 24. izdanja Izbičijade i kazali kako će rado doći i na sljedeću, 25., jubilarnu! Tihomir Crnjac, predsjednik Mjesne zajednice Izbično, kazao nam je kako ga je posebno pozitivno iznenadio velik broj mladih na ovogodišnjoj Izbičijadi i dodao:

- Za 25. izdanje Izbičijade pripremit ćemo pravi “srebrni pir” s nekoliko zanimljivih popratnih sadržaja!

Posjetitelje je na Izbičkom polju dočekao ugodan, svjež večernji zrak, pravo osvježenje nakon vrućeg dana

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?