BIHAMK

Na graničnim prijelazima pojačan promet vozila

granica
11.07.2016.
u 17:25

Zabranjeno je kretanje teretnih vozila danas preko 3,5 tone na putevima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici (Sarajevo-Kladanj-Vlasenica-Zvornik, Tuzla-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Kalesija-Zvornik, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica, Drinjača-Srebrenica i Milići-Zeleni Jadar-Srebrenica) povodom ukopa identificiranih žrtava genocida u Srebrenici.

Također, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH, kao i na putnim pravcima: Zvornik-Vlasenica, Memići-Karakaj, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica, Drinjača-Srebrenica i Milići-Zeleni Jadar-Srebrenica.

Pojačana je frekvencija autobusa i putničkih vozila na svim putevima koji iz Srebrenice vode prema unutrašnjosti. 

Od puteva s aktualnim radovima izdvaja se autoput A-1 Vlakovo-Tarčin (ispred tunela Vis) i autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi: M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralni putevi na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Na GP Doljani na prelazak granice u oba smjera čeka se do pola sata. Slična situacija je i na GP Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, a zadržavanja su nešto kraća. Zbog radova na GP Orašje-Županja na području Hrvatske, vozila prometuju usporeno u oba smjera, priopćeno je iz BIHAMK-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije