Danas počinje Festival kave, čokolade i delicija

Na Festivalu moći ćete degustirati, ali i kupiti, čokoladne specijalitete, praline, čokoladne figurice, domaće delicije...

01.04.2017.
u 07:00

Danas i sutra u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održat će se 1. festival kave, čokolade i delicija. Festival će se održati  pod posebnim pokroviteljstvom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije te u partnerstvu s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Gospodarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine, a radno vrijeme oba dana bit će od 10 do 20 sati.

Bogat sadržaj

Na jednom mjestu okupit će se čokolatijeri, proizvođači kave, slastičari, baristi, kuhari iz BiH, te svi hedonisti i oni koji se tako osjećaju.

Na Festivalu moći ćete degustirati, ali i kupiti, čokoladne specijalitete, praline, čokoladne figurice, domaće delicije, cupcakeove, macaronse, baklave te uživati u espresso kavama vodećih proizvođača, ali i tradicionalnoj kavi nekih od domaćih pržionica, rakijama od crne i bijele čokolade itd. Na samom ulazu u Kosaču dočekat će vas divovska Vispakova zlatna džezva iz koje ćete moći kušati pravu bosansku kavu. U bogatoj satnici događanja niz je zanimljivosti: u suradnji s Franckom poznati baristi Zoran Trkulja i Nikola Draklić, jedini baristi u BiH sa službenim certifikatom međunarodne udruge Speciality Coffee Association, radit će s Franck espresso kavom “125 years edition”, prezentacije latte arta te će pripremati koktele na bazi kave i čokolade koje ćete moći isprobati.

Kuharice, poznati...

U ugodnom druženju bit će predstavljena gastro-blogerica i strastvena kuharica koja vrhunski priprema bezglutenske slastice, Gabriela Ključe.

Također, upoznat ćete Dragana Topalovića, profesionalnog čokolatijera, osobu koja se krije iza imena “Čokolada Mostar”, koji već dugi niz godina proizvodi autohtonu hercegovački čokoladu. Marinko Biškić, splitski čokolatijer koji stoji iza brenda “Nadalina”, čija je čokolada donedavno bila u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najveća čokolada na svijetu, ispričat će priču “Od zrna kakaa do čokolade” te vas upoznati s čokoladnom gramofonskom pločom. Martin Frljić, akademski slikar, izrađivat će umjetnička djela od kave i čokolade (mozaik, akvarel te 3D skulpturu od čokolade), a svakako je izdvojen i poseban program za djecu, gdje će u društvu Mickey Mousea i Minnie Mouse učiti izrađivati pop-cakeove i još mnogo toga. Festival će posjetiti i Ledo Medo, a djeca će svoje omiljene čokolade moći potražiti i na štandu Kraša.
“Mrvica”, café-pekarnica, donijet će sa sobom dašak Pariza na ovaj festival, a prepoznata je po “drugačijim” i raznovrsnim slasticama, a “Baklava shop” iz Sarajeva donijet će vam razne vrste i okuse baklava. Prirodna kozmetika “Gloria” priprema jestive maske za lice od čokolade, kao i posebne pilinge za lice i tijelo na bazi kave i bijele čokolade, a s ovog festivala moći ćete otići i s knjigom o kavi i o čokoladi.

Zasigurno će svi čokoljupci, kavoljupci i slatkoljupci u ova dva dana u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače moći pronaći poneki novi užitak za sebe. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?