uno najavi svaku prodaju

Na dražbama zaplijenjene robe - od Nutelle do goriva

07.08.2022.
u 17:54

U skladištima UNO-a smještena je raznovrsna roba. Odjeća i obuća, parfemi, satovi, cigarete, alkohol, čokolade i drugi slatkiši, automobilske gume samo su dio bogate "ponude" koja, nakon što je oduzeta, čeka svoje kupce.

Od igle do lokomotive - tako bi se, u najkraćem, mogla opisati zaplijenjena roba koju Uprava za neizravno oporezivanje (UNO) svake godine prodaje na dražbama i u izravnoj prodaji, piše Večernji list BiH. Uz malo sreće, na ovim dražbama po cijeni od nekoliko stotina maraka možete kupiti nove mobitele, raznu tehničku robu, poput televizora, laptopa i slično, kućanske uređaje, pa čak i rabljene automobile.

Prodaja dizelskog goriva

U skladištima UNO-a smještena je raznovrsna roba. Odjeća i obuća, parfemi, satovi, cigarete, alkohol, čokolade i drugi slatkiši, automobilske gume samo su dio bogate "ponude" koja, nakon što je oduzeta, čeka svoje kupce. Za pravomoćno oduzetu robu nadležni sud obično u presudi navede što će se dalje događati. Nakon donošenja pravomoćne sudske odluke, kojom se konačno odlučuje o sudbini privremeno oduzete robe, UNO provodi postupak prodaje, uništavanja ili ustupanja roba, ovisno o odluci suda. Tek rijetke dražbe privuku veću pozornost javnosti. Jedna od takvih bila je ona iz lipnja na kojoj je Rambo Huseinović iz Visokog kupio sve staklenke Nutelle koje su bile na prodaji u UNO-u BiH u Banjoj Luci. Dao je najbolju ponudu za više od 2000 staklenki ovog namaza koje je Uprava ponudila u izravnoj prodaji jer im u kolovozu istječe rok trajanja. Njegova ponuda bila je 9175 KM. Praktički je po staklenci platio oko 4,50 KM, što je odlična cijena jer se inače prodaju od 8 do 10 KM. Koliko te dražbe prođu nezamijećeno, pokazuje i činjenica da ih je prošlog mjeseca održano čak 10 u različitim regionalnim centrima. Jedna od izravnih prodaja održava se sutra u prostorijama Regionalnog centra Mostar. Prodaje se 1649 l Euro dizelskog goriva koje se nalazi na GP Kamensko.

Motocikli i automobil

U Banjoj Luci će 17. kolovoza također zainteresirani imati priliku otkupiti robu po LOT-ovima, a na popisu su motocikli, auti, hladnjaci, ali i odjeća te parfemi. Za ukupno 2458 KM u ponudi se nudi više vrsta tableta, laptopa, punjača, digitalnih fotoaparata... Tu je i LOT 2 u kojem je u ponudi 5 zimskih jakni, 37 maskara, 12 fitness-narukvica Jaw Bone UP-3 te 4 Jaw Bone UP-2 narukvice, speed sensor i 10 HD kamera za vozilo, kamere NW561 i SQ8, sat Polar RCX3... Konkretno, 43 proizvoda nude se po cijeni od 5673,90 KM. Na dražbi će se naći i više vrsta motocikla - Honda CBR 600 po cijeni od 850 KM, Honda CBR125 RW6 za 600 KM te Daelim SA4 po cijeni od oko 200 KM. U ponudi je i Gilera Runner 125 za 500 KM te Yamaha 10 od 250 KM. Rabljeni BMW X3 bit će na dražbi ponuđen za 10.000 KM, a tu su i televizori, glazbene linije, monitori...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?