Najveće priznanje slovenskog odvjetništva

Muselimović: Ovo je kruna moje odvjetničke karijere

Josip Muselimovic
23.09.2022.
u 12:12

Ugledni mostarski odvjetnik, književnik i naš kolumnist Josip Muselimović predložen je za nagradu "Danilo Majaron", najviše priznanje slovenskog odvjetništva, koje dodjeljuje Odvjetnička komora Slovenije. U obrazloženju koje potpisuje Janez Starman, predsjednik Odvjetničke komore Slovenije, uz ostalo stoji: "Upravni odbor odvjetničke komore Slovenije cijeni vas kao iznimnoga odvjetnika i intelektualca, autora više književnih djela i nositelja brojnih odlikovanja i priznanja, a Vašu kvalitetu i doprinos odvjetništvu Upravni odbor Odvjetničke komore Slovenije nedvojbeno je prepoznao".

- Neobično sam sretan i ponosan na priznanje Odvjetničke zbornice Republike Slovenije, prije svega što je kroz stoljeća iznjedrila velika odvjetnička i znanstvena imena europskog i svjetskog značenja. Ovo doživljavam kao krunu svoje odvjetničke karijere i to ću s kolegama iz cijele Europe za mjesec dana proslaviti - ponosno je kazao akademik Muselimović.

Priznanje je dobilo ime po Danilu Majaronu, jednom od osnivača Sveučilišta u Ljubljani, koji je 30 godina bio predsjednik Odvjetničke komore Ljubljane i jedan od glavnih organizatora jugoslavenskih pravničkih kongresa.

Akademik Josip Muselimović glavni je tajnik HAZU u BiH i počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar. Za rad u struci dobio je najveće staleško priznanje - Zlatne povelje za životno djelo u profesiji dodijelile su mu odvjetničke komore BiH, Hrvatske, Vojvodine, Srbije, Crne Gore i Makedonije, a uskoro i Slovenije. Dobitnik je prve nagrade za dramski tekst na godišnjem natječaju BH Radija 1. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?