25 novih policijskih kadeta

MUP ZHŽ-a u tri godine zaposlio više od 100 djelatnika

27.06.2018.
u 08:30

Ministarstvo unutarnjih poslova ZH županije od jučer je bogatije za 25 policijskih kadeta, među kojima je i pet žena. Nakon uspješno završene Policijske akademije, kadeti su u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, pod vodstvom policijskog ravnatelja, Milana Galića položili svečanu prisegu te potpisali ugovore s MUP-om ZHŽ-a, piše Večernji list BiH.

Druga generacija

Ministar MUP-a ZHŽ-a Zdravko Boras tom je prilikom istaknuo kako mu je drago što u svom mandatu ima priliku nazočiti potpisivanju ugovora s drugom generacijom kadeta koji će svoje karijere graditi u MUP-u ZHŽ-a. - Od ovoga dana će vas 25 činiti veliku obitelj MUP-a ZHŽ-a. Prije nešto više od godinu i pol dana ugovori su potpisani s 30 kadeta u činu policajca i šest kadeta u činu mlađeg inspektora, prije dva mjeseca potpisali smo ugovore s pet kadeta u činu mlađeg inspektora. Oni su već raspoređeni na svoja radna mjesta te savjesnim obavljanjem svojih dužnosti na usluzi su stanovništvu ZHŽ-a - kazao je Boras. Dodaje kako je upravo zapošljavanje mladih policajaca, odnosno zanavljanje kadra u MUP-u ZHŽ-a u ovim teškim vremenima uspjeh na koji je, kao ministar, posebno ponosan. - Moram istaknuti kako je u posljednje tri godine u MUP ZHŽ-a zaposleno više od 100 djelatnika, od čega najviše policijskih službenika. U isto vrijeme ukupan broj djelatnika nije povećan - naglasio je Boras. Kadetima je poručio kako se od njih očekuje predan i savjestan rad, podsjetio ih je da su se odabirom tog poziva obvezali na poštivanje Ustava i zakona te da samo radom u skladu sa zakonom mogu napredovati i biti na ponos svojih roditelja i cjelokupne zajednice. - Ovu priliku bih iskoristio i da kažem kako sam ponosan na činjenicu da je Vlada ZHŽ-a, čiji sam i ja član, u protekle tri godine uspjela osigurati znatno bolje uvjete rada svim djelatnicima MUP-a ZHŽ-a.

Kolektivni ugovor

Gotovo u potpunosti obnovili smo vozni park, nabavljena je nova oprema za policijske službenike, a potpisivanjem kolektivnog ugovora osigurane su veće plaće te bolji status svim našim djelatnicima - istaknuo je Boras te dodao kako se uskoro očekuje raspisivanje još jednog natječaja za prijem kadeta. Naime, u cilju daljnjeg zanavljanja kadra, MUP ZHŽ-a uskoro će raspisati još jedan natječaj za prijem 15 kadeta, od čega 5 specijalaca. Svečano polaganje prisege svojim su dolaskom uveličali predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić, koji je održao pozdravni govor, kao i potpredsjednik Vlade i ministar financija Toni Kraljević te načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?