SLATKI SNOVI

Muči li vas nesanica? Iskušajte metodu kojom se uspavljuju američki vojnici

17.10.2019.
u 11:45

Pravilna prehrana i dovoljna količina tjelovježbe ne znače ništa ako naš organizam ne dobiva dovoljno sna.

Američka vojska za svoje je vojnike osmislila intenzivan način uspavljivanja kako bi uspjeli dobiti odmora čak i u najgorim situacijama poput onih kada ne mogu napustiti bojno polje, a san im je prijeko potreban.



 

Lloyd Bud Winter u svojoj knjizi 'Relax and Win: Championship Performance' opisao je ovaj specifičan način koji ne mora biti rezerviran samo za vojnike jer ga mogu prakticirati baš svi, a sastoji se od samo četiri laka koraka.

1. Opustite mišiće svoga lica uključujući i jezik i čeljust. Ne zaboravite ni na mišiće oko očiju. 

2. Ramena opustite prema natrag koliko god možete, a neka ih prate i vaše ruke koje ćete opustiti jednu po jednu.

3. Izdahnite opuštajući svoj prsa, a odmah nakon toga opustite i noge počevši od bedara pa sve do stopala. 

4. Onda, provedite 10 sekundi za vrijeme kojih ćete razbistriti um prije nego što zamislite jednu od ove tri posebno osmišljene situacije:

Ležite u kanuu na mirnom jezeru i ne vidite ništa osim bistrog plavog neba iznad sebe Ležite u crnoj visećoj mreži za ležanje u potpuno crnoj prostoriji Desetak sekundi si neprestano ponavljate kako morate prestati razmišljati

Ova metoda uspavljivanja samog sebe možda na prvi pogled zvuči banalno, ali njen autor tvrdi kako funkcionira kod 96 posto ljudi nakon samo 6 tjedana vježbe. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?