mostar

'Mrtve ribe' otvorile Mostar Film Festival

moff
Foto: Stojan Lasić
1/8
24.11.2016.
u 21:59

 Projekcijom filma "Mrtve ribe plivaju na leđima" otvoreno je deseto izdanje Mostar Film Festivala.

"Mrtve ribe plivaju na leđima", film redatelja Kristijana Milića, scenarista Josipa Mlakića, sniman je ovoga ljeta u Mostaru, a na Mostar Film Festivalu prikazan je izvan konkurencije, na zatvorenoj projekcije.

Prije projekcije filma statue "Stablo ljubavi" za životno djelo dobili su glumci Lazar Ristovski i Dragan Despot. Despot je osobno primio to priznanje, dok je uime Ristovskog, koji nije mogao doći u Mostar, priznanje preuzeo redatelj Miloš Radović.

Nakon što je proteklih devet godina Mostar Film Festivala bio revijalnog karaktera, ove godine uveden je natjecateljski program u okviru kojeg će biti prikazano sedam filmova iz regije, a ocjenjivački žiri nagradit će najbolje ženske i muške glumačke izvedbe, kao i najboljeg debitanta.

Pored natjecateljskog programa, organizatori su pripremili i tri popratna programa. U okviru "Docuspectra" bit će prikazana najbolja recentna otvaranja dokumentarnih filmova iz regije.

Program "Junaci lektire na velikom ekranu" namijenjen je djeci, a u okviru tog programa bit će prikazane filmske ekranizacije dječje literature.

U okviru studentskog programa bit će prikazani najbolja filmska otvaranja studenata akademija i fakulteta filmske umjetnosti iz regije.

Mostar Film Festival traje do 30. studenoga, kada će na završnoj ceremoniji biti dodijeljena glumačka priznanja za najbolju glavnu mušku i žensku ulogu, najbolju sporednu mušku i žensku ulogu, te nagrada za najboljeg debitanta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije