visoke temperature

Mostarci o vrućinama: Ne može se disati, bez klime se ne može...

ljudi na ulici - šetnja
12.07.2023.
u 17:41

“Takav je dan, 36 stupnjeva je trenutno, malo sok, voda, malo u hladovinu, malo se umijem i to je to”, kazao je jedan građanin

Točno u podne živa na gradskom termometru u Mostaru dosegla je temperaturu od 37 stupnjeva. Usprkos velikim vrućinma, na ulicama grada veliki je broj građana i turista, koji uz šešire, lepeze, kišobrane i ostale rekvizite obavljaju svoje svakodnevne obveze ili pak uživaju u razgledanju grada.

“Takav je dan, 36 stupnjeva je trenutno, malo sok, voda, malo u hladovinu, malo se umijem i to je to”, kazao je jedan građanin za N1.

Drugi sugovornik kaže kako je teško i da se “ne može disati.”

“Bez klime se ne može. Pričam sa ženom, sad ćemo ići na bazen barem do šest sati”, dodaje.

Iako nisu izloženi izravnoj sunčevoj svjetlosti, jednako vruće je radnicima za roštiljom, no posao kažu ne smije ispaštati.

“Jedva izdržavamo, ali moramo se izboriti, sezona nam je počela i gledamo da izdržimo, ništa drugo. Znamo da su ovdje paklene vrućine, ali izdržat ćemo, a uz roštilj sve je puno teže”, kazao je radnik u ćevabdžinici.

No ima i onih kojima visoke temperature gode, pa im rashlađenje, kažu, nije ni potrebno.

“Nikako se ne rashlađujem, baš mi odgovara vrućina i prije se živjelo bez klima uređaja i bez ovih čuda pa smo bili zdraviji”, poručila je Mostarka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije