nudi brojne mogućnosti

Mostar - studentski grad: Nedostaju javna učionica i kvalitetna menza

08.04.2019.
u 16:00

Posljednjih godina Mostar je postao privlačna akademska sredina. Studenti Sveučilišta u Mostaru prilično su izrazili zadovoljstvo životom u gradu na Neretvi i onime što im se svakodnevno nudi, piše Večernji list BiH. 

Nakon fakultetskih obveza imaju dovoljno kvalitetnih izvannastavnih aktivnosti i sadržaja kojima bi popunili slobodno vrijeme. Studenti su, pak, kao najveće probleme istaknuli su nepostojanje javne učionice i kvalitetne studentske menze.

Članstva u udrugama

- Mostar je grad koji studentima nudi brojne mogućnosti koje samo treba znati pronaći i iskoristiti. Uz studij koji pohađaju, studenti imaju prigodu biti članovima raznih udruga, volontirati, baviti se različitim sportovima, kulturno se uzdizati uz pogodnosti besplatnih ulaznica za HNK Mostar. Voljela bih da na području grada postoji čitaonica koju bi mogli koristiti svi studenti Sveučilišta u Mostaru - kazala nam je Lucija Škurla iz Neuma, studentica hrvatskoga jezika i pedagogije. Marko Šljivić iz Čapljine, inače student kriminalistike i sigurnosnog menadžmenta ističe da je zadovoljan životom iako, kaže, uvijek postoji mjesta za napredak. - Postoje neki vidovi sportskih i društvenih događanja koji okupljaju studente, a vjerujem kako bi se u tom smislu moglo još više napredovati. Hrana je možda i najslabija točka studiranja u Mostaru. Osim menze u studentskom domu koja je krcata, ne postoji ni jedan oblik ugostiteljskog objekta koji bi se svojom ponudom i cijenom približio studentima - mišljenja je Šljivić.

- S obzirom na to da dolazim iz Stoca gdje noćni život i nije baš najbolji, ovdje je puno bolji, a ima više mladih, više društva.

Što se tiče cijena, mislim da ono što nam se nudi nije skupo i da se svatko može prilagoditi. Cijene stanarine su zadovoljavajuće, a inače sama kuham i trudim se hraniti zdravo - kaže studentica logopedije iz Stoca Božena Raguž. Željko Šilić, student novinarstva iz Mostara, smatra da izvannastavnih aktivnosti ima jako puno. - Mostar na razne načine nudi da se ljudi aktiviraju. Klubovi, pak, nude različite vrste glazbe - kaže Šilić. - Mostar je predivan grad, ali meni i nije baš prirastao srcu. Što se tiče studentskog života, vrlo je dinamičan i svaki dan se može izaći u drugi klub. Na početku sam živjela u studentskom domu. Mislim da nedostaje jedna kvalitetna menza. Naravno da nedostaje i učionica koje su u studentskom domu uvijek prepune - smatra Elena Bebić iz Metkovića, studentica radiološke tehnologije.

Već pet godina

Domagoj Sučić iz Livna, student ekonomije, u Mostaru je već pet godina. - Prilično sam zadovoljan studentskim životom i prilikama koje se nude mladom čovjeku. Kao student u Mostaru imam dovoljno mogućnosti za razne vrste aktivnosti kojima mogu popuniti slobodno vrijeme - kaže Sučić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?