Velika Kladuša

Moore osudio napade na hrabrog imama Beganovića

beganovic
agencije
14.01.2015.
u 09:30

Selvedina ef. Beganovića, imama u džematu Trnovi pokraj Velike Kladuše, koji se usprotivio slanju Bošnjaka – muslimana u rat u Siriju i Irak i zbog toga postao žrtva čak tri brutalna fizička napada tijekom kojih je zadobio ozbiljne ozljede, posjetio je u njegovu domu

veleposlanik Jonathan Moore, šef Misije OESS-a u BiH izražavajući potporu i poštovanje posvećenosti imama Beganovića svojoj vjeri i prema njegovoj jasnoj poruci za trpeljivost, a protiv ekstremizma. Prije ovog sastanka, veleposlanik Moore je razgovarao s muftijom IS BiH Huseinom ef. Kavazovićem i s muftijom bihaćkim Hasanom ef. Makićem o stajalištu imama Beganovića te o napadima kojima je izložen. - Kršenje ljudskih prava i sloboda, što podrazumijeva i napade na osobe koje prenose poruke mira i razumijevanja, neprihvatljivo je. BiH je potreban boljitak i tolerancija kako bi postigla ciljeve koje narod želi, kazao je Moore. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?