Majka Sabine Selimović tvrdi:

Moja kći nije mrtva! Još uvijek ne znam što je tamo sve proživjela, ali...

04.03.2018.
u 09:00

Samra (17) i Sabina (15) pobjegle su iz svojih domova 2014. i pridružile se džihadistima Islamske države. U ispovijesti za Srbiju danas Senada Selimović, majka Sabine Selimović, austrijske tinejdžerice bosanskohercegovačkog podrijetla, koja je pobjegla iz Europe kako bi se pridružila Islamskoj državi, otkriva kako je njezina kći živa.

- Sabina nije mrtva. Informacija o njezinoj smrti koja se pojavila u medijima je laž - tvrdi Senada. Sabina je s prijateljicom Samrom pobjegla od kuće kako bi se pridružile džihadistima Islamske države. - Samra je nagovorila moju kćer da ide s njom u Siriju. Platila je Sabini zrakoplovnu kartu i odvela je od kuće kako bi tamo imala prijateljicu. Međutim, ta informacija se do sada nije znala - kaže Senada i dodaje: - Sabina je tada bila dijete. Nikada nije spominjala kako bi išla u Siriju. Nikada mi ni na kraj pameti nije bilo da će ona tamo otići. Senada Selimović kaže kako se tjedan dana nakon Sabinina odlaska u Siriju čula s njom, ali da, iako su od tada prošle četiri godine, nije doznala što je njezina kćer proživjela.

- Moja kći je u Siriju otišla 10. travnja 2014., a ja sam sutradan doznala gdje je otputovala. Nisam, međutim, znala ni u kojem je mjestu. Tjedan dana poslije njezina odlaska javila mi se, ali mi nije rekla gdje se točno nalazi. Mislim kako mi nije smjela reći. Iako su od njezina odlaska prošle četiri godine, još uvijek ne znam što je tamo sve preživjela ni što se s njom tamo događalo - priča majka djevojčice.

Prema pisanju medija, Samra i Sabina su po odlasku u Siriju bile prisiljene udati se za borce Islamske države. Sabinina majka kaže kako djevojčica nikada nije pričala o tome s njom.

- O tome ne znam ništa, niti mi je Sabina nekada ispričala takvo što. Također, u austrijskim medijima pojavila se informacija kako je djevojčica Sabina ubijena tijekom borbe u tadašnjem džihadističkom uporištu Raki. Njezina majka Senada kaže kako nikada nije povjerovala u tu priču i da nikada nije prestala tražiti svoju kćer.

- Nisam povjerovala da je Sabina mrtva, ali mi je bilo teško kada su mediji napisali kako je poginula. Teško mi je palo to što se netko na takav način igra tužnom sudbinom djece. To jako boli. Međutim, ja nikada nisam prestala tražiti je. Ona je moje dijete i normalno je da ću je uvijek tražiti.

Na pitanje zbog čega je tek sada odlučila progovoriti za medije, Sabinina majka kaže kako je to zbog toga što želi da se zna istina o svemu.

- Neke stvari koje su iznesene nisu istina. Pisalo se kako je neki Omerović kriv zato što su one otišle tamo. Međutim, to nije istina. Sabina je u Siriju otišla na Samrin nagovor - zaključuje Sabinina majka.•

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?