FOTO:

Mnoštvo vjernika na misi u Grudama! Fra Stanko Pavlović: Istina se svjesno zamračuje, a nemoral raste

Vazmeno bdjenje u Grudama
vecernji.ba
08.04.2023.
u 23:44

Radosno ozračje vladalo je večeras u župi Grude. Fra Stanko Pavlović je pred mnoštvom vjernika, u crkvi svete Katarine u Grudama predvodio svetu misu i Vazmeno bdjenje.

Na platou crkve zapaljen je oganj, zatim najveća svijeća koju je nosio ministrant, a onda su svi ušli u crkvu, gdje su obredi nastavljeni.

Nakon što je grudski župnik zapjevao "Slava Bogu na visini", oglasila su se sva crkvena zvona s crkve svete Kate u Grudama.

Veliki zbor svete Kate prelijepo je pjevao tijekom svete mise.

Fra Stanko Pavlović je nakon čitanja svetog evanđelja po Mateju, održao nadahnutu propovijed.

- Istina se svjesno zamračuje, a nemoral raste. To je vrijeme u kojem se nalazimo, to je i naše okruženje. Ali i u takvom vremenu kakvo jest, Gospodin nas ljubi i potiče na vjernost, na predanje... unatoč svemu. Svijet kaže: Smrt je točka, i nema više ništa! A i dobar dio vjernika, nađe se u napasti da tako isto misli. A Isus veli: Smrt je dvotočka, život se nastavlja, vječnost traje! Vječnost ne prestaje! Gospodin nas na ljubav obvezuje, potiče nas ustrajati, ne se ravnati prema ovome svijetu, ne pristajati posvema ovome svijetu, nego nas poziva da živeći u našem vremenu, ostanemo uz Njega! Nije beznađe, nije ništavilo, nego je u Gospodinu život, vječni život koji počinje i u ovom našem ovozemaljskom životu - istaknuo je fra Stanko.

Podsjetio nas je i na temelje naše vjere, na naše krštenje i pozvao da se sjetimo svojih kumova, kuma, pokojnih roditelja... - Onda je bilo čvrste vjere, a sada u Gospodinu, učvršćujmo svoju vjeru - poručio je.

Na kraju svete mise, blagoslovio je hranu koju su vjerne domaćice i domaćini pripremili za blagovati na Uskrs.

Foto: vecernji.ba
Foto: vecernji.ba
Foto: vecernji.ba
Foto: vecernji.ba
Foto: vecernji.ba
Foto: vecernji.ba
Foto: vecernji.ba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije