Bukvarević:

Mnoga udruženja postoje zbog novca, a ne zbog branitelja

Bukvarević
22.04.2016.
u 09:07

Salko Bukvarević, federalni ministar za pitanja branitelja i invalida odbrambeno- oslobodilačkog rata, u intervjuu za Faktor, komentirajući najavljene prosvjede branitelja, naglašava kako ne može obećati ono što ne može ispuniti.

Pojašnjava kako bi bilo dobro da branitelji imaju jedno udruženje koje će ih predstavljati, a ne sadašnjih 1.500. Mišljenja je da mnoga postoje samo da bi uzimala novac, a ne predstavljala branitelje. Govoreći o novom Zakonu o pravima demobilisanih branitelja i njihovih obitelji naglašava kako su dva prioriteta: liječenje i upošljavanje. 

- Ja, predstavnici ministarstva i Vlade FBiH ne možemo, nemamo to pravo, da borcima govorimo ono što se ne može ispuniti. Ne želimo davati nikome lažna obećanja. Dakle, pozivamo ih da zajedno radimo na usuglašavanju novog Zakona o pravima demobilisanih boraca, gdje smo predvidjeli nekih 16 prava za demobilisane i članove njihovih obitelji koje je moguće ostvariti. Jer se u prijedlogu nalazi da dio prava ljudi ostvare u općini, dio u županiji, a dio u Federaciji. I na taj način nijedan od budžeta ne bi bio značajno opterećen - kazao je ministar.

Navodi da je kao prioritet stavljeno zdravstveno osiguranje i liječenje branitelja na cijeloj teritoriji u svim zdravstvenim ustanovama.

- I drugi prioritet nam je upošljavanje braniteljskih kategorija. Prije svega mislimo na djecu poginulih branitelja, djecu boraca, ratnih vojnih invalida. To su dva prioriteta koja smatramo da će puno više donijeti koristi borcima od nekog mjesečnog paušala koji nije realan. Prethodne vlade su se s tim susrele i jedva izašli iz toga. Ja jednostavno, moram biti toliko odgovoran i spram države i branitelja da im ne možemo obećati ono što se ne može ispuniti. Ali radimo svakodnevno na poboljšanju standarda braniteljskih kategorija - rekao je Bukvarević za Faktor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije