Nakon molitvenog susreta

Mladifest Međugorje čini 
Ujedinjenim Narodima“

07.08.2017.
u 10:00

Završio je 28. po redu međunarodni molitveni susret mladih. Održavao se po velikoj vrućini na temperaturi i do 40 stupnjeva. No, mladi su i po tom vremenu strpljivo pratili program i odvijanje Festivala. A stigli su čak iz 61 zemlje svijeta, njih više od četerdeset tisuća. Mladifest je novo međugorsko čudo! Evo jednog događaja o tome: „ U vrijeme žestokih prijepora oko naziva makedonske države, u Međugorju se na Festivalu mladih moglo vidjeti Makedonca i Grka jednog do drugog. Makedonac je nosio grčku, a Grk makedonsku zastavu. “To je u Međugorju moguće, ovdje smo svi braća’’, odgovorili su. Kad je u pitanju Mladifest, manifestacija koja se gotovo tri desetljeća održava se početkom kolovoza, nikoga to nije začudilo. Šezdeset i jedna različita državnih zastava i ove godine ukrašavala je prostor pred vanjskim oltarom Crkve svetog Jakova u Međugorju. Mladi iz cijelog svijeta okupili po ideji pokojnog franjevca fra Slavka Barbarića, 1990. godine, okupivši te godine stotinjak mladih, dva svirača s gitarom te nekoliko pjevača, a sve se održavalo u zelenom šatoru.

Svake godine broj sudionika se povećavao, te brojem prerastao sva druga međugorska okupljanja. Tjedan dana ove godine oni su moli , pjevali, slušali svjedočanstva, u vrlo prijateljskom ugođaju sve pod motom „ Da ljubav vaša sve više raste“.

Zanimljivo jedan libanonski svećenik lokalnim medijima glede ovog susreta mladih ustvrdio kako “Ujedinjeni narodi nisu više u New Yorku’’, nego se nalaze u Međugorju. Sve je to ugođaj manifestacije. Mladifest koja bez velike medijske pompe početkom kolovoza okuplja mlade , a na ovom susretu se mogu čuti svjedočanstva kako je netko zahvaljujući Međugorju postao svećenik, izliječio se od droge, ili nekih teških bolesti…

Mnogi ističu kako im je međugorsko mjesto molitve i pomirenja, iz temelja promijenilo život.. Od nevjernika postali su vjernici. Međunarodnim festival molitve obilježen je svakodnevno molitvom, pjesmom, predavanjima, svjedočanstvima koje je maestralno pratio Međunarodni zbor i orkestar u kojem je sudjelovalo 100 pjeva??a i svirača iz 23 zemalja svijeta, a kojim je ravnao prof. Damir Bunoza. Susret mladih pratili su i mnogobrojni novinari sa svih kontinenata, a čitavi se program simultano prevođeni na osamnaest jezika. Program je izravno prenosila radiopostaja “Mir” Međugorje, te mnoštvo drugih radiopostaja, internetskih portala i televizijskih postaja. Međunarodni molitveni susret mladih završio je jučer na blagdan Preobraženja Gospodinova, sv. Misom zahvalnicom na Križevcu .

Ove godine je koncelebriralo i sudjelovalo na ispovijedima 512 svećenika. Po svjedočanstvima mnogih, i najljepši prizori međugorskoga festivala mladih vezani su uz sakrament ispovijedi, klanjanja, svjedočanstava , te večernjeg molitvenog programa…. Izvan molitvenog programa mladi pohode Brdo ukazanja i brdo Križevac, te mole kraj Gospina kipa ispred međugorske župne crkve sv. Jakova na trima najkarakterističnijim mjestima vezanim za međugorsku župu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije